Wokmad er altid dejligt og hurtig hverdagsmad, det bevarer smagen fra grøntsagerne ekstra godt, det at blive lynstegt :-)
4 portioner
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. Paprika
1 tsk. Ingefær
et drys cayennepeber
1 spsk. muscovado sukker, eller rørsukker
250 g. tofu
4 spsk. olivenolie
2 fed knust hvidløg
8 forårsløg ca. et bundt, skåret i skiver
2 peberfrugter skåret i skiver
200 – 250g champignon skåret i halve eller kvarte
1 squash skåret i skiver
100 g. grønne bønner halverede
50 g. pinjekerner
1 spsk. citronsaft
1 spsk. honning
Salt – peber
Start med at blande spidskommen, paprika, ingefær, cayenne og sukker i en skål sammen med et godt drys salt og peber. Skær tofuen i tern og vend dem i krydderiblandingen med en gaffel.
Opvarm 2 spsk. olie i wok og steg tofuen i 3 – 4 minutter. Tag dem op og stil dem til side.
Hæld 2 spsk.olie i wok og steg hvidløg og forårsløg i ca. 3 minutter.
Tilsæt resten af grøntsagerne i og steg videre i 6 minutter.
Kom tofu, pinjekerner, citron og honning i wokken. Varm det hele igennem og smag til med salt, peber.
Server med ris eller godt brød.
Du kan også bruge andre grøntsager f.eks aubergine, blomkål, tomater, ærter eller broccoli i denne ret.
4 portioner
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. Paprika
1 tsk. Ingefær
et drys cayennepeber
1 spsk. muscovado sukker, eller rørsukker
250 g. tofu
4 spsk. olivenolie
2 fed knust hvidløg
8 forårsløg ca. et bundt, skåret i skiver
2 peberfrugter skåret i skiver
200 – 250g champignon skåret i halve eller kvarte
1 squash skåret i skiver
100 g. grønne bønner halverede
50 g. pinjekerner
1 spsk. citronsaft
1 spsk. honning
Salt – peber
Start med at blande spidskommen, paprika, ingefær, cayenne og sukker i en skål sammen med et godt drys salt og peber. Skær tofuen i tern og vend dem i krydderiblandingen med en gaffel.
Opvarm 2 spsk. olie i wok og steg tofuen i 3 – 4 minutter. Tag dem op og stil dem til side.
Hæld 2 spsk.olie i wok og steg hvidløg og forårsløg i ca. 3 minutter.
Tilsæt resten af grøntsagerne i og steg videre i 6 minutter.
Kom tofu, pinjekerner, citron og honning i wokken. Varm det hele igennem og smag til med salt, peber.
Server med ris eller godt brød.
Du kan også bruge andre grøntsager f.eks aubergine, blomkål, tomater, ærter eller broccoli i denne ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar