Dejlig dessert!
Du kan i stedet for blommer bruge den frugt eller bær du har eller en blanding af det og koge det til mos, og så lægge det sammen med makroner, creme, flødeskum og mandler ;-)
Du kan i stedet for blommer bruge den frugt eller bær du har eller en blanding af det og koge det til mos, og så lægge det sammen med makroner, creme, flødeskum og mandler ;-)
4 -6 personer
100 g. rørsukker,
½ dl. vand
3 dl. mælk
2 æg
1 spsk. majsstivelse eller maizenamel
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang kornene derfra
30 makroner,
8 spsk. sherry, maderia, cognac eller ufortyndet frugtsaft
½ l. piskefløde
2 spsk. kakaopulver
20 smuttede hakkede mandler
Del blommerne i kvarte, fjern stenene og kog dem op med vand i en gryde.
Lad dem simre 10 min.
Rør sukkeret i og lad blommerne simre videre i 5 minutter.
Lad blommerne afkøle.
Creme: Mælken koges op sammen med æg, sukker, vanille og majsstivelse.
Pisk hele tiden. Tag cremen fra varmen med det samme, når det koger. Pas på det brænder let på. Hæld cremen fra den varme gryde i en skål, så det ikke koger videre
Afkøl cremen.
Kom mandlerne i kogende vand og lad dem stå i 5 minutter og smut skallen af. Hak mandlerne.
Knus makronerne lidt og læg dem i høje glas og hæld lidt vin/spiritus eller saft over.
Kom den afkølede blommemos ovenpå.
Lad glassene og cremen stå indtil den er helt afkølet.
Pisk fløden til flødeskum og kom halvdelen af piskefløden i den afkølede creme og vend det rundt.
Kom cremblandingen ovenpå blommerne i serveringsglassene.
Pynt med resten af flødeskummet, kakaodrys og de hakkede mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar