Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 19. november 2011

Blommetrifli med mandler

Dejlig dessert!
Du kan i stedet for blommer bruge den frugt eller bær du har eller en blanding af det og koge det til mos, og så lægge det sammen med makroner, creme, flødeskum og mandler ;-)
4 -6 personer
600 g. blommer ca 6 stk. af de store,
100 g. rørsukker,
½ dl. vand
3 dl. mælk
2 æg
1 spsk. majsstivelse eller maizenamel
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang kornene derfra
30 makroner,
8 spsk. sherry, maderia, cognac eller ufortyndet frugtsaft
½ l. piskefløde
2 spsk. kakaopulver
20 smuttede hakkede mandler

Del blommerne i kvarte, fjern stenene og kog dem op med vand i en gryde. 
Lad dem simre 10 min. 
Rør sukkeret i og lad blommerne simre videre i 5 minutter. 
Lad blommerne afkøle.

Creme: Mælken koges op sammen med æg, sukker, vanille og majsstivelse. 
Pisk hele tiden. Tag cremen fra varmen med det samme, når det koger. Pas på det brænder let på. Hæld cremen fra den varme gryde i en skål, så det ikke koger videre
Afkøl cremen.

Kom mandlerne i kogende vand og lad dem stå i 5 minutter og smut skallen af. Hak mandlerne.

Knus makronerne lidt og læg dem i  høje glas og hæld  lidt vin/spiritus eller saft over.  
Kom den afkølede blommemos ovenpå. 
Lad glassene og cremen stå indtil den er helt afkølet.   
Pisk fløden til flødeskum og kom halvdelen af piskefløden i  den afkølede creme og vend det rundt. 
Kom cremblandingen ovenpå blommerne i serveringsglassene. 
Pynt med resten af flødeskummet, kakaodrys og de hakkede mandler. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar