Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt i din hverdag. Masser af Grøntsagsmad, godt Brød, fristende Kager, varmende Supper og lækre Desserter. Se også min blog: livendnu.blogspot.com - som er nye opskrifter med endnu mere Grønt mad og grøn livsstil.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden. Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker. Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad. Her er over 600 opskrifter.

Veganere og allergikere kan sagtens finde mad her, når der står mælk, æg, ost, sukker i opskrifterne.

Æg: I kage- bruges ægget i opskriften som hævemiddel (en let, luftig kage) eller til at binde med (en tung kage).Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som hævemiddel: 1 æg= 0,5 dl æblejuice. 1 æg= 0,5 dl sveskemos. 1 æg= 1 most, moden banan. 1 æg= 1 spsk. blendet hørfrø og 3 spsk. vand pisket sammen, så det har gele konsistens. Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som bindemiddel:1 æg= 2 spsk. kartoffelmel blandet med 2 spsk. vand. 1 æg= 2 spsk. kartoffelmos. 1 æg= 2 spsk. majsstivelse blandet med 2 spsk. vand. 1 æg= 2 tsk. bagepulver blandet med 2 spsk. vand og 1 spsk. olie. Der findes også et produkt der hedder: No egg. Tofu er god erstatning for æg i opskrifter, som indeholder mange æg. feks. tærter. Brug silketofu, blendet helt lind, uden klumper. 1 æg svarer til 1/2 dl silketofu.

Mælk: erstat med Sojamælk eller Kokosmælk -bedst til tunge desserter. Eller Mandelmælk eller Rismælk . Kærnemælk: 1 dl erstattes med 1 dl usødet sojamælk, som piskes med 2 spsk. citronsaft eller eddike.

Ost: Der findes Veganer ost

Smør: Erstat med kokossmør, eller brug olie, dog ikke til småkager. 100 g. smør svarer til 85 g. olie. Der findes margarine kun på planteprodukter bla. Fri Margarine.

Mel: Prøv dig frem - det er sværere at erstatte hvedemel - Jeg bruger Speltmel da jeg tåler det - det kan dog gøre brød mere tørt og holdbarheden er ikke så lang. Brødet kan sagtens fryses. Brug derudover mandelmel, ris, boghvede, hirse, majs eller fuldkornrismel. Der findes også et blandings produkt Jytte mel. Husk hæveevnen er anderledes i de glutenfri meltyper, og derfor vil resultatet ikke blive det samme.

Sukker: Brug alternativt: Stevia flydende eller som drys eller Birkesød - begge er naturlige sødemidler- se på pakningen hvordan det skal bruges. Derudover er der Honning. For hver 100 gram i opskriften skal man bruge 70 gram honning.sænk ovnenes temperatur 15 grader. Æblejuicekoncentrat. Brug 75 pct. af sukkermængden, der står i opskriften, og reducer opskriften med 3 spiseskefuld væske samtidig, da juice modsat sukker tilfører væske. Sirup. Brug 75 pct. af sukkermængden, der står i opskriften og træk 3 spiseskefuld væske fra – ligesom med æblejuicekoncentrat.

Jeg har været vegetar siden 1997

- Det deler jeg nu med stor glæde med jer der kigger forbi :-)

Velbekomme!!

Se også min vegetar og livsstils blog: livendnu.blogspot.dk

fredag den 10. februar 2012

After Eight Lagkage - på to måder

En super lækker lagkage. På en hurtig og en mere gennemarbejdet måde ;-)
En lagkage

Lagkagebunde:
3 æg
150 g. sukker
60 g. hvede eller speltmel
30 g. kartoffelmel
3 spsk. kakao pulver
1 tsk. bagepulver
Eller du kan købe 3 gode chokolade lagkagebunde

Creme:
1 æg.
2 spsk. maizenamel
2½ dl. mælk
2 – 3 spsk. kakaopulver
2 – 3 spsk. sukker
lidt vanille

Fyld:
300 g. After Eight pebermynte chokolade
½ l piskefløde
2  - 4 små firkant stykker mørk chokolade
Vil du have frugt i lagkagen: smager det virkeligt godt med en klase halverede vindruer eller ½ glas syltede eller udstenede friske kirsebær

Pynt: 100 g. After Eight chokolader skåret midt over til trekanter.

Bunde: 
Del æggene i hvider og blomme og rør æggehviderne stive. 
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og rør kakao, kartoffelmel, bagepulver og hvedemel igennem en sigte ned i æggesukkerblandingen  og rør det sammen. 
Vend æggehviderne i dejen. 
Lav 3 lagkagebunde med dejen på tre bageplader beklædt med bagepapir. 
Bag lagkagebundene ved 180 grader i 10 – 12 minutter
Fyld: 
Kog piskefløden op og smelt 300 g. after eight stykker i fløden, imens der piskes. Kom fløde-chokolade blandingen i en skål og sæt skålen i køleskabet indtil næste dag. 
Hvor fløden piskes op ligesom når du pisker til flødeskum. 
Pas på at du ikke pisker for længe.
Eller Du kan, hvis lagkagen skal spises sammen dag.: Hakke After Eight chokoladerne ud i små firkanter og rør chokoladen i den stivpiskede flødeskum med en ske, sammen med den mørke chokolade du har fintrevet.

Creme: 
Kom æg, sukker,vanille, kakao i en gryde. 
Rør maizena med lidt af mælken og kom det i gryden sammen med resten af mælken. 
Pisk det hele sammen og varm cremen op til kogepunktet imens du pisker. 
Tag gryden fra varmen. 
Hæld cremen op i en skål og lad cremen afkøle eventuelt i køleskabet.

Læg lagkagen sammen ved at komme chokoladecremen på den første bund, sammen med lidt af flødeskummet og eventuelt frugt. 
Kom den næste lagkagebund overnpå og kom halvdelen af flødeskummet med after eight på denne bund. 
Læg den sidste lagkagebund på og kom resten af flødeskum – after eight blandingen ovenpå og pynt med After Eight trekanter. 
Sæt lagkagen køligt indtil den skal serveres. Pynt eventuelt med fødselsdagslys ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar