En suppe med en dejlig smag og en fantastisk smuk farve.
5 -6 personer
1 løg hakket
2 fed hvidløg knuste
700 g. sødkartoffel skrællet og skåret i tern
1½ l grøntsags boullion
2 tsk. timian
4 røde peberfrugter
Salt – peber
Lidt cayennepeber
ca. 3 spsk citronsaft
2 dl cremefraiche eller pisket soja fløde.
Svits løg og hvidløg i olien, tilsæt sød kartoflerne og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
Hæld boullion i.
Tilsæt timian.
Lad suppen simre i 15 minutter.
Skær peberfrugterne over og fjern stilk og kerner og grill dem 10 – 12 minutter i ovnen med skindsiden øverst.
Har du ikke en gril. Skal du hakke peberfrugterne og komme dem i suppen sammen med sødkartoflerne.
Når peberfrugterne er grillet og har fået mørkepletter tages de ud og afkøles. Skindet fjernes derefter og hak peberfrugtkødet.
Kom peberfrugtkødet i en blender sammen med sødkartoffel suppen, eller kør en stavblender rundt i suppen med peberfrugten i.
Varm suppen op og smag den til med salt, peber, cayennepeber og citronsaft. Server suppen med creme fraiche eller soja fløde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar