Brød som skal langtidshæve – det er sundere og giver en super god smag.
Lav dejen om morgnen inden du tager på arbejde eller hvad du nu skal, så har du til aftensmad eller aftenteen, eller lav dejen om aftenen, i weekender hvor der er god tid til morgenmaden ,eller til næste dags frokost.
Jeg har her fyldt bollerne med valnødder og revet æble.
Det kunne også være andre nødder og en håndfuld friske krydderurter der er hakket.
10 g. gær
4 dl. lunkent vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
150 g. grahams speltmel eller grahamsmel
200 g. speltmel
½ dl. rapsolie
1 æble groft revet
50 g. valnødder
Ca. 100 g. speltmel
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt,mel,olie, æble og valnødder
Rør dejen godt og sæt den i køleskabet 8 – 10 timer eller til dagen efter.
Ælt dejen igennem med så meget hvidt mel som den kan tage. Lad den hæve et par timer.
Form til boller og bag dem i varmluft ved 180 grader i ca 20 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar