Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 18. maj 2011

Multi Brød

Det her er mine favoritbrød :-D
Grovbrød med en masse godt knasende og sødt fyld, rigtig dejligt som mellemmåltid  sammen med frisk frugt eller med i madpakker. 

½ pk. gær
½ l. lunkent vand
2 tsk. salt
1 tsk. anisfrø,  kommen, fennikel , kanel eller kardemomme
1 tsk. vanille eller kornene fra en stang vanille
1 tsk. honning eller rørsukker
5 dl. blandet tørret frugt og nødder hakket groft  f.eks. abrikoser, figner, rosiner, svedsker, kirsebær, blåbær, nødder, mandler, solsikkekerner, græskarkerner, kokos , musli hvad du har og godt kan lide. Du kan også bare fylde brødene kun med svedsker eller hasselnødder, hvis det er det, du holder mest af.
4 dl. rugmel
ca. 5 dl. speltmel
3 spsk. kokosolie eller rapsolie

Bland vand med gær, salt, frugt, nødder, anis, vanille, sødestof, rugmel og 2 dl speltmel. Lad det forhæve i mindst en time gerne mere. Bland resten af speltmelet og olien i dejen. Gør hænderne våde og form dejen til små aflange brød  der hæver i en times tid.
Bages ved 180 grader i varmluft i 20 minutter - lidt efter hvor tykke du har lavet brødene.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar