En meget lækker kage, hvor rugbrødet i kagebundene giver en intens god
smag.
Her pyntet med chokoladeæg i anledning af påsken |
6 personer
3 æg
175g. rørsukker
125 g. rugbrød revet
1 spsk. spelt eller hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
75 g. hasselnødder hakkede
175 g. hindbær friske eller optøede fra frost
ca. 2 spsk. rørsukker
½ l. piskefløde
100 g. hvid chokolade
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Rør rugbrødet i.
Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver og sigt det i dejen.
Rør de
hakkede nødder i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Kom dejen
i en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 20
minutter.
Riv chokoladen.
Pisk fløden til flødeskum.
Rør hindbærrene med 2
spsk. sukker.
Vend bærrene i halvdelen af flødeskummet.
Kom
hindbærflødeskummet ovenpå.
Læg derefter den anden bund over.
Kom resten af
flødeskummet over den anden kagebund.
Drys med det hakkede chokolade.
Her
hvor det er påske, har jeg også pyntet kagen med chokoladeæg.
Server... ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar