Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 3. maj 2011

Grøntsags Tærter

Er altid hos os, et super hit til aftensmaden eller som frokostret.
Porrer med chili og parmasan ost
Bund:
150 g hvedemel eller speltmel
50 g grahamsspeltmel eller grahamsmel eller boghvedemel
½ tsk salt
Evt. 2 spsk. sesamfrø
100 g plantemargarine eller smør
2 – 3 spsk koldt vand eller 1 sammenpisket æg

Æggemasse:
2 – 3 æg
2 – 3 dl creme fraiche
Salt. peber
Evt. paprika og revet ost,eller parmasanost eller smuldret feta

Fyld:
2 - 3 groftrevet rødbede – 1 groftrevet gulerod  eller skåret fennikel og 1 hakket løg med 2 tsk karry og 1 fed hvidløg- stegt i 3 – 4 minutter i olivenolie, lægges på tærtebunden
eller
3 porrer snittet og lige i kogende vand med lidt salt et par minutter, hvorefter vandet hældes fra og en groftrevet gulerod, evt sammen med ½ fintsnittet mild chili lægges på tærtebunden
eller
2 peberfrugter skåret i strimler, 3 tomater i både, purløg/ dild evt. 1 squash i skiver lægges på tærtebunden
eller
Et bundt  asparges, skåret i stykker  stegt kort tid på pande med 1 fed hvidløg i olie lægges sammen med 2 tomater i både og lidt smuldret feta på tærtebunden.
eller
 Halve champignon lige stegt kort i smør, inden det kommes på bunden
eller
Rødbede og gulerod med krydderier og revet ost
Halve champignon, stegt kort i smør og vendt sammen med grønne bønner. Sammen med stykker fra ½ appelsin lagt på bunden........
eller eksperimenter  :-)
Tærten:
Dejen samles og trykkes ud i en smurt tærteform. 
Prikkes med en gaffel og forbager i 10 minutter ved 180 grader. 
Grøntsagerne og krydderier behandles som beskrevet ovenfor og hældes ovenpå tærtebunden. 
Æggemassen piskes sammen og hældes over evt. drysses med revet ost
Bages  ca. ½ time ved 180 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar