Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 3. maj 2011

Grøntsags Tærter

Er altid hos os, et super hit til aftensmaden eller som frokostret.
Porrer med chili og parmasan ost
Bund:
150 g hvedemel eller speltmel
50 g grahamsspeltmel eller grahamsmel eller boghvedemel
½ tsk salt
Evt. 2 spsk. sesamfrø
100 g plantemargarine eller smør
2 – 3 spsk koldt vand eller 1 sammenpisket æg

Æggemasse:
2 – 3 æg
2 – 3 dl creme fraiche
Salt. peber
Evt. paprika og revet ost,eller parmasanost eller smuldret feta

Fyld:
2 - 3 groftrevet rødbede – 1 groftrevet gulerod  eller skåret fennikel og 1 hakket løg med 2 tsk karry og 1 fed hvidløg- stegt i 3 – 4 minutter i olivenolie, lægges på tærtebunden
eller
3 porrer snittet og lige i kogende vand med lidt salt et par minutter, hvorefter vandet hældes fra og en groftrevet gulerod, evt sammen med ½ fintsnittet mild chili lægges på tærtebunden
eller
2 peberfrugter skåret i strimler, 3 tomater i både, purløg/ dild evt. 1 squash i skiver lægges på tærtebunden
eller
Et bundt  asparges, skåret i stykker  stegt kort tid på pande med 1 fed hvidløg i olie lægges sammen med 2 tomater i både og lidt smuldret feta på tærtebunden.
eller
 Halve champignon lige stegt kort i smør, inden det kommes på bunden
eller
Rødbede og gulerod med krydderier og revet ost
Halve champignon, stegt kort i smør og vendt sammen med grønne bønner. Sammen med stykker fra ½ appelsin lagt på bunden........
eller eksperimenter  :-)
Tærten:
Dejen samles og trykkes ud i en smurt tærteform. 
Prikkes med en gaffel og forbager i 10 minutter ved 180 grader. 
Grøntsagerne og krydderier behandles som beskrevet ovenfor og hældes ovenpå tærtebunden. 
Æggemassen piskes sammen og hældes over evt. drysses med revet ost
Bages  ca. ½ time ved 180 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar