Er altid hos os, et super hit til aftensmaden eller som frokostret.
Porrer med chili og parmasan ost |
Bund:
150 g hvedemel eller speltmel
50 g grahamsspeltmel eller grahamsmel eller boghvedemel
½ tsk salt
Evt. 2 spsk. sesamfrø
100 g plantemargarine eller smør
2 – 3 spsk koldt vand eller 1 sammenpisket æg
Æggemasse:
2 – 3 æg
2 – 3 dl creme fraiche
Salt. peber
Evt. paprika og revet ost,eller parmasanost eller smuldret feta
Fyld:
2 - 3 groftrevet rødbede – 1 groftrevet gulerod eller skåret fennikel og 1 hakket løg med 2 tsk karry og 1 fed hvidløg- stegt i 3 – 4 minutter i olivenolie, lægges på tærtebunden
eller
3 porrer snittet og lige i kogende vand med lidt salt et par minutter, hvorefter vandet hældes fra og en groftrevet gulerod, evt sammen med ½ fintsnittet mild chili lægges på tærtebunden
eller
2 peberfrugter skåret i strimler, 3 tomater i både, purløg/ dild evt. 1 squash i skiver lægges på tærtebunden
eller
Et bundt asparges, skåret i stykker stegt kort tid på pande med 1 fed hvidløg i olie lægges sammen med 2 tomater i både og lidt smuldret feta på tærtebunden.
eller
Halve champignon lige stegt kort i smør, inden det kommes på bunden
eller
Rødbede og gulerod med krydderier og revet ost |
Halve champignon, stegt kort i smør og vendt sammen med grønne bønner. Sammen med stykker fra ½ appelsin lagt på bunden........
eller eksperimenter :-)
Tærten:
Dejen samles og trykkes ud i en smurt tærteform.
Prikkes med en gaffel og forbager i 10 minutter ved 180 grader.
Grøntsagerne og krydderier behandles som beskrevet ovenfor og hældes ovenpå tærtebunden.
Æggemassen piskes sammen og hældes over evt. drysses med revet ost
Bages ca. ½ time ved 180 grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar