4 dl lunkent vand
½ pk gær
1½ tsk salt
3 spsk olivenolie
125 g rugmel
Ca. 500 g speltmel
Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, olie, rugmel og det meste af det hvide mel. Ælt dejen godt og grundigt tilsæt evt mere mel.
Lad dejen hæve tildækket i 1½ time.
Ælt dejen igennem og form til 8 - 10 aflange brød. Lad brødene efterhæve i ½ time.
Bages ved 225 grader forvarmet ovn i 15 minutter
Brødene har rigtig god smag, er dog så store og mætter godt, at hvis du vil smage mere end et brød, så skær dem over i halve, når de er smurt.
Godt at lægge sammen omkring;
Æg, salat, tomat, oliven, frisk basilikum/ purløg og dressing/mayonnaise eller
Vegetarfrikadeller/ falafel/ med grønt og dressing eller
Humus med marinerede artiskokker, salat, tomat eller
Moset advokado med postej eller
Blueost med flydende honning ............................... til en tur ud i naturen.
Sandwitch er også lækkert for vegetarer – bare vær lidt opfindsom.
Jeg husker en del gange, hvor det har været godt, at jeg har haft en sammenlagt sandwitch i tasken, for værterne der hvor jeg var, vidste ikke hvad det betød, når de havde en vegetar på besøg – der også skulle blive mæt! Og det handler ikke om andet end uvidenhed - så her vil en af disse sandwitch boller kunne redde mangen en sammenkomst eller fest for mig, også ved at have den med i tasken :-D ......
Jeg har tit smilet og grint for mig selv :-) over det jeg har oplevet af pudsigheder, pga. jeg er vegetar.
Jeg har tit smilet og grint for mig selv :-) over det jeg har oplevet af pudsigheder, pga. jeg er vegetar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar