Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 19. maj 2011

Grøntsags Gratin

4 personer
1 blomkålshoved,eller andre grøntsager f.eks.   2 store broccoli
1 dl hvedemel eller speltmel
50 g smør
3 dl grøntsagsvand
3 – 4 æg
½ tsk grøntsagsboullion
½ tsk paprika
peber - salt
2 – 3 spsk hvede eller spelt rasp.

Blomkålen deles i buketter som kommes i kogende vand med lidt salt i 2 minutter og hældes i en sigte, hvor grøntsagsvandet hældes i en skål. Grøntsagsvandet bruges til dejen.
Dejen;  Smør smeltes i en gryde og melet drysses i. Der piskes. Når det er uden klumper, tilsættes grøntsagsvandet lidt efter lidt, imens der piskes til dejen er glat og blank. Dejen tages fra varmen, der tilsættes boullion, peber, salt og paprika. 
Derefter piskes æggeblommerne i et ad gangen. 
Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Grøntsagerne hældes i en smurt ovnfast form. Dejen hældes over og fordeles imellem grøntsagerne. Der drysses med rasp.
Bages i 30 – 40 minutter alt efter formens dybde. Ved 180 grader.
Tilsæt evt. revet ost til dejen.
Server med grovboller og en tomatsalat.

En dejlig måde at få grøntsager med proteiner her æg på :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar