Kalder jeg disse boller -da jeg altid kun har bagt dem til særlige festlige lejligheder som bryllupsdage, mine egne eller andres og andre kærlige fester.
De smager helt specielt og virkeligt godt - fyldt med jordbær, chokolade, nødder og solbærrom.
ca. 16 stk.
Saft af en appelsin
1 æg
½ pk gær
½ dl cognac, solbærrom eller andet stærkt smagende spiritus
75g rosiner
50 g hakket mørk chokolade
50 g mandler eller nødder
2 tsk revet appelsinskal
3 spsk sukker
1 tsk salt
Ca. 500 g speltmel eller hvedemel, det kan veksle op til 100 g. alt efter hvor saftige jordbærrene og appelsinen er.
Jordbær piskes sammen med appelsinsaft og æg. Er jordbærerne frosne skal de først lunes i en gryde til de er lidt "håndlune". Pisk gæren i og tilsæt resten af ingredienserne.
Det er godt hvis rosinerne har trukket i nogle timer i rommen. Ælt og lad dejen hæve et par timer. Ælt dejen igen og lav den til boller.
Lad bollerne hæve ½ time. Pensl med vand eller æg. Bag ved 180 grader i 20 minutter
Bollerne kan også laves til brød – det kan de fleste boller :-) og der kan tilsættes andre bær og evt. vanilie eller kanel
Ingen kommentarer:
Send en kommentar