12 stk
25 gram gær
2½ dl. lunkent vand
2 tsk. honning (gerne øko akaciahonning)
300 g. groft rugmel
50 g. solsikkekerner
4 spsk. hørfrø
4 spsk. sesamfrø
ca 200 g. speltmel eller hvedemel
1 tsk. salt
2½ dl. lunkent vand
2 tsk. honning (gerne øko akaciahonning)
300 g. groft rugmel
50 g. solsikkekerner
4 spsk. hørfrø
4 spsk. sesamfrø
ca 200 g. speltmel eller hvedemel
1 tsk. salt
1 sammenpisket æg og sesamfrø til tæt drys oven på brødene eller er du veganer så tryk sesamfrønene ned i brødet
Gæren røres ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt speltmel tilbage hvis dejen virker tilpas ikke for tør, før det hele er kommet i. Æltes igennem, og stilles til hævning i en time. Slå dejen ned, og deles i 3 runde brød. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Efterhæve i 20 min.
Gæren røres ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt speltmel tilbage hvis dejen virker tilpas ikke for tør, før det hele er kommet i. Æltes igennem, og stilles til hævning i en time. Slå dejen ned, og deles i 3 runde brød. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Efterhæve i 20 min.
Pensl dem med lidt pisket æg og kom sesam på.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Når brødene er færdigbagt skæres de hver over i 4 kvarte brød.
Du kan forme dejen til 12 rugboller i stedet for at lave trekanterne.
Du kan forme dejen til 12 rugboller i stedet for at lave trekanterne.
Du kan tilsætte rugtrekanterne mere fyld f.eks. ristede hasselnødder eller strimlede tørrede figner.
Et rigtig godt alternativ til hvedeboller eller til at tage med i madpakken.
Et rigtig godt alternativ til hvedeboller eller til at tage med i madpakken.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar