4 spsk olie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg knust
2,5 cm ingefær frisk revet
1 tsk gurkemeje
½ tsk chili
1tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ ds. tomater eller 3 hakkede tomater
1 aubergine skåret i tern
1, 1 l kogende vand
4 tsk herbamare grøntsags boullion
1 rød peberfrugt i tern eller strimler
250 g øko paraboiled ris
125 g grønne bønner
½ blomkål i små buketter
125 g champignon hakkede
saften af ½ citron
100 g mandler i flager eller delte cashewnødder
4 kogte æg pillede og i både
hakkede koriander eller persille
Skyl linserne. Varm olien og tilsæt løg som simrer i 2 minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og steg i 1 minut under omrøring. Tilsæt linser, tomater, aubergine og halvdelen af vand og boullion. Læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Kom derefter peberfrugt i og kog 10 minutter mere. Til væsken er opsuget. Tilsæt citronsaften.
Skyl risene kom dem i gryde med resten af boullion og kogende vand. Bring i kog og tilsæt bønner, blomkål og champignon. Låg på og småkog i 15minutter. Sæt til side med låg på i 10 minutter.
Kom linseblandingen i de kogte ris og grøntsager. Vend det rundt. Drys mandler eller nødder over retten. Server med æg og persille.
Smager godt sammen med mango chutney.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar