Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 9. april 2011

Krydrede grøntsager med ris og linser.

4 personer
125g linser
4 spsk olie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg knust
2,5 cm ingefær frisk revet
1 tsk gurkemeje
½ tsk chili
1tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ ds. tomater eller 3 hakkede tomater
1 aubergine skåret i tern
1, 1 l kogende vand
4 tsk herbamare grøntsags boullion
1 rød peberfrugt i tern eller strimler
250 g øko paraboiled ris
125 g grønne bønner
½ blomkål i små buketter
125 g champignon hakkede
saften af ½ citron
100 g mandler i flager eller  delte cashewnødder
4 kogte æg pillede og i både
hakkede koriander eller persille

Skyl linserne. Varm olien og tilsæt løg som simrer i 2 minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og steg i 1 minut under omrøring. Tilsæt linser, tomater, aubergine og halvdelen af vand og boullion. Læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Kom derefter peberfrugt i og kog 10 minutter mere. Til væsken er opsuget. Tilsæt citronsaften.
Skyl risene kom dem i gryde med resten af boullion og kogende vand. Bring i kog og tilsæt bønner, blomkål og champignon. Låg på og småkog i 15minutter. Sæt til side med låg på i 10 minutter.
Kom linseblandingen i de kogte ris og grøntsager. Vend det rundt. Drys mandler eller nødder over retten. Server med æg og persille.  
Smager godt sammen med mango chutney.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar