De her pandekager er vildt lækre :-)
2 personer
Dej;
2 dl. spelt eller hvedemel
2 dl. grahamsspeltmel eller grahamsmel
2 æg
Lidt salt
Lidt olie
3 – 4 dl. vand
Hakket dild, brændenælde topskud eller persille
Fyld;
250 g. Spidskål, broccoli, fennikel eller hvidkål – alt efter årstid.
200 g. flødeost naturel
Salt, peber
1 fed hvidløg
En håndfuld revet ost til drys
Dejen piskes sammen og pandekagerne bages med lidt fedtstof.
Grøntsagerne hakkes groft og svitses kort på panden i lidt olie. Drysses med salt, peber og hvidløg - tages fra varmen og blandes med flødeosten.
Læg lidt af grøntsagsfyldet i hver pandekage og rul dem sammen.
Sæt dem i et ovnfast fad og drys med ost.
Bages ved 200 grader i 12 – 15 minutter.
Server med tomatsalat og er du godt sulten så også kogte ris.
Her valgte jeg spidskål som fyld, nu hvor det lige er kommet i butikkerne og jeg elsker spidskål også hakket i salater.
Så plukkede jeg 12 brændenældetopskud til dejen og hakkede dem. Jeg jo nærmest dyrker brændenælder i et hjørne af haven – sådan er det da blevet :-) – for jeg bruger dem til at komme i mange retter, til te og tørrer dem til senere brug. De er et rigtig godt mineraltilskud til maden.
2 personer
Dej;
2 dl. spelt eller hvedemel
2 dl. grahamsspeltmel eller grahamsmel
2 æg
Lidt salt
Lidt olie
3 – 4 dl. vand
Hakket dild, brændenælde topskud eller persille
Fyld;
250 g. Spidskål, broccoli, fennikel eller hvidkål – alt efter årstid.
200 g. flødeost naturel
Salt, peber
1 fed hvidløg
En håndfuld revet ost til drys
Dejen piskes sammen og pandekagerne bages med lidt fedtstof.
Grøntsagerne hakkes groft og svitses kort på panden i lidt olie. Drysses med salt, peber og hvidløg - tages fra varmen og blandes med flødeosten.
Læg lidt af grøntsagsfyldet i hver pandekage og rul dem sammen.
Sæt dem i et ovnfast fad og drys med ost.
Bages ved 200 grader i 12 – 15 minutter.
Server med tomatsalat og er du godt sulten så også kogte ris.
Her valgte jeg spidskål som fyld, nu hvor det lige er kommet i butikkerne og jeg elsker spidskål også hakket i salater.
Så plukkede jeg 12 brændenældetopskud til dejen og hakkede dem. Jeg jo nærmest dyrker brændenælder i et hjørne af haven – sådan er det da blevet :-) – for jeg bruger dem til at komme i mange retter, til te og tørrer dem til senere brug. De er et rigtig godt mineraltilskud til maden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar