Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 22. april 2011

Selleri med skvalderkål og ost

Istedet for skvalderkål kan bruges frisk spinat
2 – 4 personer, alt efter om det er hovedret eller der er flere retter.
300 g knoldselleri  i 1 cm. tykke  skiver
2 løg – skåret i skiver
¾ til 1 liter frisk skvalderkål eller spinat. Skvalderkålen skal være frisk, og  lysegrøn, de blade der bruges. 
2 spsk. maizenamel
1 dl. mælk eller soyamælk
1 tsk.herbamare grøntsagsboullion
3 dl. sellerivand
rapsolie
Salt – peber 
lidt chili 
lidt paprika
1 tsk. citronsaft 
lidt spidskommen
1 tsk. oregano
2 tsk. sukker
100 g ost revet

Skræl selleri og skær den i skiver. Kog skiverne i vand i 5 minutter – gem kogevandet. Læg selleriskiverne i et ildfastfad. 
Skræl løgene og skær dem i skiver og steg dem lysebrune i  lidt raspsolie. Læg løgene oven på sellerien, drys med lidt salt og peber. 
Skyl skvalderkål og damp det i 2 minutter i lidt af kogevandet fra selleri. Kom skvalderkål ovenpå selleri og løg. 
Kog sellerivand op sammen med boullion, sukker, citron,paprika,oregano.chili og spidskommen – rør maizenamel ud i mælken og pisk det i sovsen. Kryder med salt og peber – smag sovsen til. Hæld sovsen over indholdet i fadet. Riv osten og drys den over.
Bages ved 200 grader i 15 til 20 minutter – til osten er blevet lidt brunt og det grønne sprødt.
En dejlig forårsret :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar