Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 22. april 2011

Selleri med skvalderkål og ost

Istedet for skvalderkål kan bruges frisk spinat
2 – 4 personer, alt efter om det er hovedret eller der er flere retter.
300 g knoldselleri  i 1 cm. tykke  skiver
2 løg – skåret i skiver
¾ til 1 liter frisk skvalderkål eller spinat. Skvalderkålen skal være frisk, og  lysegrøn, de blade der bruges. 
2 spsk. maizenamel
1 dl. mælk eller soyamælk
1 tsk.herbamare grøntsagsboullion
3 dl. sellerivand
rapsolie
Salt – peber 
lidt chili 
lidt paprika
1 tsk. citronsaft 
lidt spidskommen
1 tsk. oregano
2 tsk. sukker
100 g ost revet

Skræl selleri og skær den i skiver. Kog skiverne i vand i 5 minutter – gem kogevandet. Læg selleriskiverne i et ildfastfad. 
Skræl løgene og skær dem i skiver og steg dem lysebrune i  lidt raspsolie. Læg løgene oven på sellerien, drys med lidt salt og peber. 
Skyl skvalderkål og damp det i 2 minutter i lidt af kogevandet fra selleri. Kom skvalderkål ovenpå selleri og løg. 
Kog sellerivand op sammen med boullion, sukker, citron,paprika,oregano.chili og spidskommen – rør maizenamel ud i mælken og pisk det i sovsen. Kryder med salt og peber – smag sovsen til. Hæld sovsen over indholdet i fadet. Riv osten og drys den over.
Bages ved 200 grader i 15 til 20 minutter – til osten er blevet lidt brunt og det grønne sprødt.
En dejlig forårsret :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar