2 – 4 personer, alt efter om det er hovedret eller der er flere retter.
300 g knoldselleri i 1 cm. tykke skiver
2 løg – skåret i skiver
¾ til 1 liter frisk skvalderkål eller spinat. Skvalderkålen skal være frisk, og lysegrøn, de blade der bruges.
2 spsk. maizenamel
1 dl. mælk eller soyamælk
1 tsk.herbamare grøntsagsboullion
3 dl. sellerivand
rapsolie
Salt – peber
lidt chili
lidt paprika
1 tsk. citronsaft
lidt spidskommen
1 tsk. oregano
2 tsk. sukker
100 g ost revet
Skræl selleri og skær den i skiver. Kog skiverne i vand i 5 minutter – gem kogevandet. Læg selleriskiverne i et ildfastfad.
Skræl løgene og skær dem i skiver og steg dem lysebrune i lidt raspsolie. Læg løgene oven på sellerien, drys med lidt salt og peber.
Skyl skvalderkål og damp det i 2 minutter i lidt af kogevandet fra selleri. Kom skvalderkål ovenpå selleri og løg.
Kog sellerivand op sammen med boullion, sukker, citron,paprika,oregano.chili og spidskommen – rør maizenamel ud i mælken og pisk det i sovsen. Kryder med salt og peber – smag sovsen til. Hæld sovsen over indholdet i fadet. Riv osten og drys den over.
Bages ved 200 grader i 15 til 20 minutter – til osten er blevet lidt brunt og det grønne sprødt.
En dejlig forårsret :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar