Jeg ved godt, at det ikke er helt sæson for auberginer her om foråret - men der lå nogle lækre sprøde økologiske auberginer i supermarkedet og så fik jeg bare lyst til denne ret :-)
4 auberginer
350 g kogte ris
4 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg knust
4 spsk. pinjekerner
1 tsk. gurkemeje
1½ tsk. chili tørret eller 1 tsk. frisk hakket
2 tsk. oregano
2 spsk. honning eller akaciehonning
Saft fra 1 citron – smag retten til med det
12 spsk. spidskål eller andet kål eller blegselleri hakket
8 forårsløg eller 2 løg hakket
2 groftrevet gulerødder
100 g. champignon hakkede
6 spsk. rosiner
4 spsk. persille hakket
Salt – peber
Halver auberginerne, skrab kødet ud og hak det – stil auberginekødet til side og drys salt i de udhulede auberginer.
Opvarm olien og tilsæt hvidløg, pinjekerner, gurkemeje, chili, oregano, kål, løg, gulerødder og champignon . Lad det stege i 2 – 3 minutter.
Tilsæt aubergine, rosiner og ris og lad det stege 3 – 4 minutter mere.
Tilsæt persille, citron, honning, peber, salt og smag til.
Tag grøntsags-risfyldet fra varmen.
Skyld de udhulede auberginer med vand.
Sæt auberginerne i et ildfast fad eller bradepande og fyld dem med grøntsags-ris fyldet så der bliver top på.
Hæld lidt kogende vand i bunden af bradepanden/ fadet.
Bag auberginerne ved 180 grader i 20 minutter.
Server med grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar