Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 24. maj 2011

Auberginer med krydret ris-grøntsags fyld

Jeg ved godt, at det ikke er helt sæson for auberginer her om foråret - men der lå nogle lækre sprøde økologiske auberginer i supermarkedet og så fik jeg bare lyst til denne ret :-)
4 personer
4 auberginer
350 g kogte ris
4 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg knust
4 spsk. pinjekerner
1 tsk. gurkemeje
1½ tsk. chili tørret eller 1 tsk. frisk hakket
2 tsk. oregano
2 spsk. honning eller akaciehonning
Saft fra 1 citron – smag retten til med det
12 spsk. spidskål eller andet kål eller blegselleri hakket
8 forårsløg eller 2 løg hakket
2 groftrevet gulerødder
100 g. champignon hakkede
6 spsk. rosiner
4 spsk. persille hakket
Salt – peber

Halver auberginerne, skrab kødet ud og hak det – stil auberginekødet til side og drys salt i de udhulede auberginer. 
Opvarm olien og tilsæt hvidløg, pinjekerner, gurkemeje, chili, oregano, kål, løg, gulerødder og champignon . Lad det stege i 2 – 3 minutter. 
Tilsæt aubergine, rosiner og ris og lad det stege 3 – 4 minutter mere. 
Tilsæt persille, citron, honning, peber, salt og smag til. 
Tag grøntsags-risfyldet  fra varmen.   
Skyld de udhulede auberginer med vand. 
Sæt auberginerne i et ildfast fad  eller bradepande og fyld dem med grøntsags-ris fyldet så der bliver top på. 
Hæld lidt kogende vand i bunden af bradepanden/ fadet. 
Bag auberginerne ved 180 grader i 20 minutter. 
Server med grøn salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar