En dejlig krydret ret :-)
2 spsk. olivenolie
½ kg. skrællede kartofler i tern
3 løg hakkede
4 fed hvidløg hakkede
½ kg. gulerødder i skiver
300 g. røde linser
1 ds. tomater eller 400 g. tomater hakkede
10 dadler hakkede uden sten
1 laurbærblad
1 spsk. spidskommen
1 spsk. stødt koriander
salt – peber
2 – 3 spsk. citronsaft
100 g. grønkål, savoykål, spinat, brændenældetoppe eller en blanding heraf finthakket
Drys: 50 g. grofthakkede mandler
Løg og hvidløg svitses i olien i 2 minutter.
Tilsæt kartoffeltern og gulerodsskiver og svits i et par minutter mere under omrøring.
Kom linser, tomater, de hakkede dadler og spidskommen, koriander , lauerbærblad i grøntsagsblandingen og tilsæt så meget vand at det dækker. Lad retten simre i 25 minutter.
Tilsæt eventuelt mere vand, så at retten ikke koger tør, og rør i gryden en gang imellem.
Kom det fintsnittede grønt i retten og rør det godt rundt i 1 til 2 minutter. Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
Server linseretten med hakkede mandler til drys.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar