Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 27. november 2011

Krydrede Linser med dadler og grønt..

En dejlig krydret ret :-)
4 personer
2 spsk. olivenolie
½ kg. skrællede kartofler i tern
3 løg hakkede
4 fed hvidløg hakkede
½ kg. gulerødder i skiver
300 g. røde linser
1 ds. tomater eller 400 g. tomater hakkede
10 dadler hakkede uden sten
1 laurbærblad
1 spsk. spidskommen
1 spsk. stødt koriander
salt – peber
2 – 3 spsk. citronsaft
100 g. grønkål, savoykål, spinat, brændenældetoppe eller en blanding heraf finthakket
Drys: 50 g. grofthakkede mandler

Løg og hvidløg svitses i olien i 2 minutter. 
Tilsæt kartoffeltern og gulerodsskiver og svits i et par minutter mere under omrøring. 
Kom linser, tomater, de hakkede dadler og spidskommen, koriander , lauerbærblad i grøntsagsblandingen og tilsæt så meget vand at det dækker. Lad retten simre i 25 minutter. 
Tilsæt eventuelt mere vand, så at retten ikke koger tør, og rør i gryden en gang imellem. 
Kom det fintsnittede grønt i retten og rør det godt rundt i 1 til 2 minutter. Smag retten til med salt, peber og citronsaft. 
Server linseretten med hakkede mandler til drys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar