Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

søndag den 15. maj 2011

Indonesiske stegte ris med omeletruller

-    også kaldet Nasi Goreng 
Det smager fantastisk. 
Jordnøddesovsen og friske tomater og agurker til - så går det hele smagsmæssigt op i en højere enhed :-D
4 personer
Ris;
1 liter vand og 5 dl øko lange ris. Koges med lidt salt til løse ris.

Jordnøddesovs;
½ dl. jordnøddesmør økologiske
2 dl. vand 
1 frisk chili hakket eller sød chilisovs
Lidt sukker hvis der bruges frisk chili
4 – 5 spsk. Soya
Evt lidt citronsaft
Varme jordnøddesmør, vand, sukker og chili op i en gryde og tilsæt soyasovs efter et par minutter, smag til med lidt citron. Lad sovsen køle af.

Omelet;
2 æg
1 spsk. spelt eller hvedemel
4 spsk. Vand
Pisk æggene sammen med melet og vandet, drys med peber og salt. Steg en tynd omelet i lidt olie på en pande. Sæt den til side. 
Rul den sammen når den skal bruges og skær den i strimler som lægges på de stegte ris.

Stegte løg;
1 stort løg i skiver steges i en spsk. olie på panden.

Stegte Ris;
2 spsk. olie
4 fed hvidløg knust
2 løg finthakket
1 stor rød chili eller 2 – finthakket
2 – 3 spsk soya
Saften af ½ citron
1 salat agurk
6 store tomater

Varm olien på panden og kom hvidløg, løg og chili på og svits nogle minutter. Hæld risen på panden og steg imens du rører rundt tilsæt soya og svits til risene er rygende varme, smag til med citronsaft.

Server på 4 tallerkener de stegte ris med omelet rullerne ovenpå. 
Sammen med skåle med stegte løg, jordnøddesovsen og masser af agurkeskiver og tomatbåde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar