Du kan lave din egen friskost. Friskost er hytteost, mascarpone, rygeost og flødeost - ost der ikke er lagret.
Du kan også bruge købt hytteost, mascarpone eller frisk flødeost til denne opskrift.
Hæl en hel liter u-homogeniseret øko mælk i gryden og lad den varme op.
Tilsæt ¼ yogurt naturel og lad det stå og koge, indtil det skiller i en ostemasse og valle, rør lidt i det undervejs.
Tag en stor sigte og læg et rent viskestykke ned i, hæl ostemassen ned i, så løber vallen fra og ostemassen er tilbage.
Vrid forsigtigt klædet for væske ( valle) og hæld ostemassen op i en skål. Tilsæt lidt salt.
Tag en stor sigte og læg et rent viskestykke ned i, hæl ostemassen ned i, så løber vallen fra og ostemassen er tilbage.
Vrid forsigtigt klædet for væske ( valle) og hæld ostemassen op i en skål. Tilsæt lidt salt.
Kiks med abrikos friskOst |
Nu har du frisk ost.
Vallen kan du bruge til at lave dej af til boller eller brød
Friskost med abrikos;
Tag 50 g. Friskost,
50 g tørret frugt her abrikos helst den økologiske og usvovlede ( de er mørke i farven) og
1 stor spsk. revet kokosmel.
Hak frugten i små stykker.
Bland det hele. Kan holde sig 4 -5 dage i køleskab
Friskost kan også blandes med andre tørrede frugter, hvidløg, krydderurter, hakket nødder eller hakket chokolade
Ingen kommentarer:
Send en kommentar