Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 11. maj 2011

Frisk ost med abrikos

Du kan lave din egen friskost. Friskost er hytteost, mascarpone, rygeost og  flødeost - ost der ikke er lagret.   
Du kan  også bruge købt hytteost, mascarpone eller frisk flødeost til denne opskrift.

Hæl en hel liter u-homogeniseret øko mælk i gryden og lad den varme op.
Tilsæt ¼ yogurt naturel og lad det stå og koge, indtil det skiller i en ostemasse og valle, rør lidt i det undervejs.
Tag en stor sigte og læg et rent viskestykke ned i, hæl ostemassen ned i, så løber vallen fra og ostemassen er tilbage.
Vrid forsigtigt klædet for væske ( valle) og hæld ostemassen op i en skål. Tilsæt lidt salt.  
Kiks med abrikos friskOst
Nu har du frisk ost.
Vallen kan du bruge til at lave dej af til boller eller brød

Friskost med abrikos;
Tag 50 g. Friskost,
50 g tørret frugt her abrikos helst den økologiske og usvovlede ( de er mørke i farven) og
1 stor spsk. revet kokosmel.
Hak frugten i små stykker. 
Bland det hele. Kan holde sig 4 -5 dage i køleskab

Friskost kan også blandes med andre tørrede frugter, hvidløg, krydderurter, hakket nødder eller hakket chokolade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar