Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

mandag den 2. maj 2011

Krydrede Squash med Chilidhal

To retter der virkeligt komplementerer hinanden. Squash med krydderier og syrlig smag og Dhal der er mere tør og rund i smagen. 
Du bestemmer styrken i maden med hvilken chili du bruger. 

2 personer
1 squash eller aubergine
1 løg
1 knust lauerbærblad
1 spsk. olivenolie
1 spsk. konc. tomat eller tomatketchup
1 spsk. balsamico eddike eller citronsaft
2 store tomater skåret i både
1 tsk. stødt chili
1 tsk. spidskommen
½ tsk. herbamare grøntsagsboullion
1 dl vand
Squash skære i tynde skiver. Løget hakkes groft og svitses med lauerbær. Tomat, eddike,ketchup,chili,kommen og boullion tilsættes, småkoger 10 – 15 minutter.

Chilidhal;
200 g røde linser
½ tsk. salt
½ tsk. gurkemeje
½ l vand
2 tsk. herbamare boullion
1 stort løg
1 udkernet chili hakket fint
1 spsk. oliven olie
1 tsk. spidskommen
Linserne skylles og koges let med salt, gurkemeje, vand og boullion i ca ½ time, se til at det ikke brænder på, kom evt. lidt mere vand ved
Løget skæres i skiver og svitses sammmen med chili i olie i et par minutter. Spidskommen svitses lige med. De kogte linser tilsættes og retten varmes igennem sammen med evt. lidt mere vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar