Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 28. august 2011

Kærlighedskage

Til en særlig anledning :-)
ca. 10 - 12 personer
Fyld;
100 g. solbærsyltetøj
200 g. nougat, skåret i mindre stykker
½ l. piskefløde
Helst dagen før og mindst 6 timer før du skal lave kagen, varmer du piskefløden op til kogepunktet i en gryde og tager den fra varmen og smelter nougaten  i den meget varme fløde. 
Rør godt rundt og sæt denne creme, der er flydende i køleskabet til næste dag. Dette kan også gøres to dage før du skal lave kagen. 
Når du skal lægge kagen sammen, tager du cremen ud af køleskabet og pisker den op, ligesom du pisker flødeskum.

Bunde;
300 g. smør
375 g. gulerødder fintrevet
150 g. mandler eller hasselnødder ikke helt finthakkede, så der stadig er bid.
3 spsk. fintrevet frisk ingefær
200 g. kamut fuldkornsmel eller  speltmel eller hvedemel
150 g. sigtet speltmel eller hvedemel
3 tsk. bagepulver
1½ dl. sirup eller flydende akaciehonning
75 g. rørsukker
6 æg

Kom gulerødder, ingefær, nødder/ mandler, mel og bagepulver i en skål og rør godt rundt. 
I en anden skål piskes smør, sirup og sukker sammen og æggene piskes i et ad gangen. 
Æggesukkermassen kommes i melblandingen og der røres, til alt er blandet. Hæld dejen i en bradepandeform eller en hjerteform og bag kagen i ca. 45 – 50 minutter ved 165 grader.   
Halver kagenbunden med en skarp kniv, så der er to store kagebunde. 
Lad dem blive liggende ovenpå hinanden og skær kagebundene  til som et stort hjerte evt. vha. en skabelon du har lavet i bagepapir. 
Lad bundene køle helt af.

Pynt;
100 g. abrikosmarmelade
500 g. marcipan
floursukker
evt. lidt chokolade og naturlig frugtfarve

Ælt marcipanen sammen med lidt floursukker og noget frugtfarve til en god masse der ikke hænger i. 
Klip evt. 4 fryseplastikposer op så de kan lægges ud på bordet, læg marcipanen, så du kan rulle den ud imellem plastikket, så marcipanen ikke hænger i bordet og du nemt kan lægge det udrullede marcipan på kagen til sidst.
Rul marcipanen ud, så din skabelon kan lægges på og rids rundt i marcipanen oven på plastikken. 
Lav pynt evt. hjerter eller roser af det marcipan der bliver tilovers.

Sammenlægning;
Læg den første bund der hvor du vil have din kage, evt. ovenpå staniol beklædt bageplade, hvis du ikke har et stort nok fad. 
Smør solbærsyltetøjet ud over bunden. 
Kom dernæst nougatfløden ovenpå. 
Kom den anden kagebund over. 
Smør abrikosmarmelade tyndt ud over den øverste bund. 
Slut af med at lægge marcipanen øverst og derefter pynte kagen evt. med marcipan roser der er lavet af rester fra udrulningen, eller hvad har lyst til.
Kagen kan sættes på køl til senere. 
Kagen kan også pyntes kanten rundt med pisket flødeskum- men da jeg skulle fragte kagen langt, undlod jeg det. 
Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar