En gang imellem laver jeg resteboller, af hvad jeg lige har.
En rest havregrød( fra morgenmaden)
Noget æblemos eller hakket æbler ( fra morgenmaden)
Evt. en rest kogte ris eller kogte kartofler som jeg river
Hirseflager
Sesamfrø
Hørfrø
Musli / kokos/nødder/rosiner eller lignende
½ pk gær
Speltmel eller hvedemel
Honning eller sirup
Salt
Jeg koger lige havregrøden op med mere vand – sesamfrø, hørfrø, æblestykker, musli eller hvad jeg har af korn, gryn, kokos, mel, nødder eller rosiner, som jeg vil bruge den dag, alt efter hvor grove jeg ønsker mine boller, og sætter det til afkøling – kommer først gær, honning og salt i, når grøden er lunken.
Lader det lige stå og forhæve og kommer derefter så meget spelt eller hvedemel i så det har en god dej konsistens, ælter godt.
Lader dejen efterhæve mindst 3 kvarter.
Former dejen til boller, der efterhæver et kvarter og bages i ovnen 20 minutter ved 200 grader
I dag har jeg krydret med en tsk. kanel i dejen.
Noget æblemos eller hakket æbler ( fra morgenmaden)
Evt. en rest kogte ris eller kogte kartofler som jeg river
Hirseflager
Sesamfrø
Hørfrø
Musli / kokos/nødder/rosiner eller lignende
½ pk gær
Speltmel eller hvedemel
Honning eller sirup
Salt
Jeg koger lige havregrøden op med mere vand – sesamfrø, hørfrø, æblestykker, musli eller hvad jeg har af korn, gryn, kokos, mel, nødder eller rosiner, som jeg vil bruge den dag, alt efter hvor grove jeg ønsker mine boller, og sætter det til afkøling – kommer først gær, honning og salt i, når grøden er lunken.
Lader det lige stå og forhæve og kommer derefter så meget spelt eller hvedemel i så det har en god dej konsistens, ælter godt.
Lader dejen efterhæve mindst 3 kvarter.
Former dejen til boller, der efterhæver et kvarter og bages i ovnen 20 minutter ved 200 grader
I dag har jeg krydret med en tsk. kanel i dejen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar