Så er rabarberne her - og dermed en dejlig dessert, med syrlige rabarber og flødeskum sammen!
ca. ½ kg. rabarber
3 dl. rørsukker
Vanille 1 tsk. eller ½ stang
4 dl. vand kogende
2 dl. øko ris
½ tsk. salt
4 dl. piskefløde eller sojafløde pisket
Pynt; 1 dl. piskefløde eller pisket sojafløde og
10 hakkede mandler
10 hakkede mandler
Skyl og skær ”fod” og blad af rabarberstilkene.
Skær dem i 2 cm stykker og læg dem i ildfast fad.
Drys med sukkeret og vanille.
Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.
Lad rabarberne køle af.
Hæld risene i det kogende vand og kog dem efter anvisning på pakken alt efter hvilke ris du bruger, eller brug en større rest ris du har i forvejen.
Lad risene blive kolde.
Pisk fløden til flødeskum eller sojaskum og vend risene i.
Læg lag af ris-flødeblandingen og rabarberne i en skål eller potionsskåle, derefter fordel et lag rabarber over og endnu et lag ris og så rabarber og øverst resten af risene.
Lad det stå koldt indtil servering.
Pynt med flødeskum eller sojaskum – drys med hakkede mandler
Ingen kommentarer:
Send en kommentar