Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt i din hverdag. Masser af Grøntsagsmad, godt Brød, fristende Kager, varmende Supper og lækre Desserter. Se også min blog: livendnu.blogspot.com - som er nye opskrifter med endnu mere Grønt mad og grøn livsstil.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden. Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker. Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad. Her er over 600 opskrifter.

Veganere og allergikere kan sagtens finde mad her, når der står mælk, æg, ost, sukker i opskrifterne.

Æg: I kage- bruges ægget i opskriften som hævemiddel (en let, luftig kage) eller til at binde med (en tung kage).Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som hævemiddel: 1 æg= 0,5 dl æblejuice. 1 æg= 0,5 dl sveskemos. 1 æg= 1 most, moden banan. 1 æg= 1 spsk. blendet hørfrø og 3 spsk. vand pisket sammen, så det har gele konsistens. Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som bindemiddel:1 æg= 2 spsk. kartoffelmel blandet med 2 spsk. vand. 1 æg= 2 spsk. kartoffelmos. 1 æg= 2 spsk. majsstivelse blandet med 2 spsk. vand. 1 æg= 2 tsk. bagepulver blandet med 2 spsk. vand og 1 spsk. olie. Der findes også et produkt der hedder: No egg. Tofu er god erstatning for æg i opskrifter, som indeholder mange æg. feks. tærter. Brug silketofu, blendet helt lind, uden klumper. 1 æg svarer til 1/2 dl silketofu.

Mælk: erstat med Sojamælk eller Kokosmælk -bedst til tunge desserter. Eller Mandelmælk eller Rismælk . Kærnemælk: 1 dl erstattes med 1 dl usødet sojamælk, som piskes med 2 spsk. citronsaft eller eddike.

Ost: Der findes Veganer ost

Smør: Erstat med kokossmør, eller brug olie, dog ikke til småkager. 100 g. smør svarer til 85 g. olie. Der findes margarine kun på planteprodukter bla. Fri Margarine.

Mel: Prøv dig frem - det er sværere at erstatte hvedemel - Jeg bruger Speltmel da jeg tåler det - det kan dog gøre brød mere tørt og holdbarheden er ikke så lang. Brødet kan sagtens fryses. Brug derudover mandelmel, ris, boghvede, hirse, majs eller fuldkornrismel. Der findes også et blandings produkt Jytte mel. Husk hæveevnen er anderledes i de glutenfri meltyper, og derfor vil resultatet ikke blive det samme.

Sukker: Brug alternativt: Stevia flydende eller som drys eller Birkesød - begge er naturlige sødemidler- se på pakningen hvordan det skal bruges. Derudover er der Honning. For hver 100 gram i opskriften skal man bruge 70 gram honning.sænk ovnenes temperatur 15 grader. Æblejuicekoncentrat. Brug 75 pct. af sukkermængden, der står i opskriften, og reducer opskriften med 3 spiseskefuld væske samtidig, da juice modsat sukker tilfører væske. Sirup. Brug 75 pct. af sukkermængden, der står i opskriften og træk 3 spiseskefuld væske fra – ligesom med æblejuicekoncentrat.

Jeg har været vegetar siden 1997

- Det deler jeg nu med stor glæde med jer der kigger forbi :-)

Velbekomme!!

fredag den 29. april 2011

Æblekage

Varm æblekage... lækkert... altid!
4 personer
Princippet er, at du ser hvad du har, som vil kunne bruges, har du ikke det hele, bruger du mere af det du har. 
Udfra at retten skal indeholde æbler, æg, sukker, mel/gryn, fedtstof og portions størrelsen bliver jo derefter.
4 - 6 æbler i tern
kanel
vanille
rosiner eller hakket abrikos eller dadler
2 æg
2 dl. speltmel eller hvedemel
2 dl havregryn eller groft mel
2 skiver rugbrød smuldret/revet
1 dl rørsukker
1 dl kokos
100 g plantemargarine eller smør
evt. en rest marcipan eller hakkede mandler - kan udelades

Æbler – skæres i tern og kommes i smurt ildfast fad. Henover drysses kanel , vanille og en håndfuld rosiner.
Der laves en smuldredej af; æg, mel, havregryn, rugbrød smuldret, rørsukker, kokos, smør eller plantemargarine, og måske en rest marcipan revet  i.
Dejen smuldres over æblerne. 
Bages ved 180 grader i ca 20 - 25 minutter.
Server med Creme fraiche :-D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar