Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 29. oktober 2013

Porre - Rosenkåls tærte

En meget lækker tærte ;-)
3 - 4 personer alt efter tilbehør
Tærtedej:
175 g. speltmel eller anden mel
60 g. hasselnødder, mandler eller jordnødder
½ tsk paprika
salt
100 g. smør
3 spsk. creme fraiche
Lidt koldt vand
Fyld:
2 porrer
12 rosenkål
3 spsk. creme fraiche
2 æg
50 g. revet parmesan ost eller anden ost
1 spsk. kapers
Salt - peber

Bland mel, nødder, paprika, salt. 
Smuldre smørret i mel-blandingen. 
Tilsæt creme fraiche og lidt vand og saml dejen. 
Rul eller tryk dejen ud i en smør smurt tærteform.
Tryk dejen op af tærtefads kanten. 
Prik bunden med en gaffel. 
Forbag tærtebunden ved 180 grader i 12 minutter.

Rens og Skær porrerne i skiver også det grønne. 
Tag de øverste blade af rosenkålene og halver kålene. 
Kog porrer og rosenkål i 5 minutter i kogende let saltet vand.  
Kom grøntsagerne i en sigte så vandet kan løbe fra. 
Fordel grøntsagerne på tærtebunden. 
Pisk cremefraiche, æg, revet ost, kapers, salt og peber sammen i en mindre skål.
Hæld æggeblandingen over grøntsagerne. 
Bag tærten ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Tærten smager også godt kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar