Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 8. februar 2012

Linse-risret

God sammenkogt ret at få varmen på :-)
4 -5 personer
225 g. linser røde eller sorte beluga
50 g.  ris
1, 2 liter kogende vand
2 tsk.grøntsagsboullion pulver
1 porre skåret i skiver
2 fed hvidløg knust
1 ds. gode tomater eller 8 tomater hakkede
1 tsk. spidskommen
1 tsk. tørret chili
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 peberfrugt i strimler
2 gulerødder i skiver
evt. ½ broccolihoved i små buketter
100 g. majskerner 
evt. frisk basilikumblade
salt – peber 
citronsaft

Linser, ris, boullion og vand kommes i en gryde og småkoger i 20 minutter. 
Rør i retten indimellem.
Tilsæt porrer,hvidløg, tomater, spidskommen, paprika, oregano, chili, peberfrugt, gulerødder og majs. 
Lad retten simre i 10 minutter. 
Tilsæt broccoli  som koges med i 5 minutter. 
Smag retten til med salt, peber eventuelt basilikum og citronsaft. 
Server retten med tilbehør som frisk basilikum, rosiner og sød chilisauce.

2 kommentarer:

  1. Skal linserne have været i blød inden man koger dem? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej du skal bare skylle linserne i koldt vand inden du bruger dem. Velbekomme.Mange hilsener Lue

      Slet