Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 23. juni 2011

Nødderoulade med bær og flødeskum

En dejlig dessert-kage

Kagebund;
100 g  hasselnødder
5 æg delt i blomme og hvider
190 g. rørsukker
1 tsk. vanille
50 g. hvedemel

Fyld;
2 dl piskefløde
200 g let mosede bær
1 spsk sukker
1 spsk cognac

Pynt; Flødeskum, bær og mørk chokolade

Forvarm ovnen til 180 grader. 
Smør bagepapir med rapsolie og drys med sukker
Hak nødderne fint evt. i foodprocesser
Pisk æggeblommer og sukker tykt og lyst, og tilsæt vanille. 
Pisk æggehviderne stive.
Vend hviderne og det sigtede mel i æggeblommerne med en tredjedel af gangen – den sidste gang hældes også nødderne i. 
Kom dejen over på bagepapiret og glat dejen ud. 
Bag 15 minutter indtil dejen er lysebrun og føles elastisk. 
Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et tørt viskestykke, der er dækket med bagepapir og drysset med sukker. 
Lad dejen hvile 1 minut. 
Rul forsigtigt kagen sammen med papiret ved hjælp af viskestykket. 
Lad rouladen hvile og afkøle i 5 minutter. 
Rul kagen ud igen og fjern det øverste bagepapir og køl kagen helt af.
Pisk fløden stiv til fyldet. 
Mos bærrerne let og tilsæt sukker og cognac, vend det i flødeskummet så det stadig er marmoreret. 
Fordel fyldet over den kolde kagebund, lad 1½ cm være fri for fyld hele vejen rundt. 
Rul forsigtig rouladen sammen og læg den i køleskab i mindst 2 timer. 
Pynt rouladen med flødeskum, bær og groft hakket chokolade
Server Rouladen sammen med flere friske bær og melonskiver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar