En dejlig dessert-kage
Kagebund;
100 g hasselnødder
5 æg delt i blomme og hvider
190 g. rørsukker
1 tsk. vanille
50 g. hvedemel
Fyld;
2 dl piskefløde
200 g let mosede bær
1 spsk sukker
1 spsk cognac
Pynt; Flødeskum, bær og mørk chokolade
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør bagepapir med rapsolie og drys med sukker
Hak nødderne fint evt. i foodprocesser
Pisk æggeblommer og sukker tykt og lyst, og tilsæt vanille.
Pisk æggehviderne stive.
Vend hviderne og det sigtede mel i æggeblommerne med en tredjedel af gangen – den sidste gang hældes også nødderne i.
Kom dejen over på bagepapiret og glat dejen ud.
Bag 15 minutter indtil dejen er lysebrun og føles elastisk.
Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et tørt viskestykke, der er dækket med bagepapir og drysset med sukker.
Lad dejen hvile 1 minut.
Rul forsigtigt kagen sammen med papiret ved hjælp af viskestykket.
Lad rouladen hvile og afkøle i 5 minutter.
Rul kagen ud igen og fjern det øverste bagepapir og køl kagen helt af.
Pisk fløden stiv til fyldet.
Mos bærrerne let og tilsæt sukker og cognac, vend det i flødeskummet så det stadig er marmoreret.
Fordel fyldet over den kolde kagebund, lad 1½ cm være fri for fyld hele vejen rundt.
Rul forsigtig rouladen sammen og læg den i køleskab i mindst 2 timer.
Pynt rouladen med flødeskum, bær og groft hakket chokolade
Server Rouladen sammen med flere friske bær og melonskiver
Kagebund;
100 g hasselnødder
5 æg delt i blomme og hvider
190 g. rørsukker
1 tsk. vanille
50 g. hvedemel
Fyld;
2 dl piskefløde
200 g let mosede bær
1 spsk sukker
1 spsk cognac
Pynt; Flødeskum, bær og mørk chokolade
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør bagepapir med rapsolie og drys med sukker
Hak nødderne fint evt. i foodprocesser
Pisk æggeblommer og sukker tykt og lyst, og tilsæt vanille.
Pisk æggehviderne stive.
Vend hviderne og det sigtede mel i æggeblommerne med en tredjedel af gangen – den sidste gang hældes også nødderne i.
Kom dejen over på bagepapiret og glat dejen ud.
Bag 15 minutter indtil dejen er lysebrun og føles elastisk.
Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på et tørt viskestykke, der er dækket med bagepapir og drysset med sukker.
Lad dejen hvile 1 minut.
Rul forsigtigt kagen sammen med papiret ved hjælp af viskestykket.
Lad rouladen hvile og afkøle i 5 minutter.
Rul kagen ud igen og fjern det øverste bagepapir og køl kagen helt af.
Pisk fløden stiv til fyldet.
Mos bærrerne let og tilsæt sukker og cognac, vend det i flødeskummet så det stadig er marmoreret.
Fordel fyldet over den kolde kagebund, lad 1½ cm være fri for fyld hele vejen rundt.
Rul forsigtig rouladen sammen og læg den i køleskab i mindst 2 timer.
Pynt rouladen med flødeskum, bær og groft hakket chokolade
Server Rouladen sammen med flere friske bær og melonskiver
Ingen kommentarer:
Send en kommentar