Ris kan jeg aldrig få for meget af - kan bruges til næsten alt, og her i en krydret version med ananas der giver risene et frisk pift.
Glæd dig selv ved at bruge frisk ananas - det gør noget smagsmæssigt.
4 personer
½ frisk ananas eller en ds. ananas i små tern
3 spsk. rosiner
1½ spsk. rapsolie
3 forårsløg hakket i små stykker
30 g. cashewnødder
1 tsk. sød chili
1 tsk. paprika
1 tsk oregano
2 tsk. citronsaft
1 fed hvidløg knust
3 dl. ris
5 dl. grøntsagsboullion
Ananas skære i små stykker og svitses med rosinerne i lidt olie i 2 – 3 minutter. Stilles til side.
Forårsløg svitses i olie i 2 – 3 minutter. Nødder, chili, hvidløg, oregano, paprika og ris svitses med i 1 minut.
Boullion hældes ved og risen koger i 15 – 20 minutter. De sidste 5 minutter tilsættes ananas og rosiner.
Serveres sammen med en sammenkogt ret, eller til grøntsagspandekager med en salat
Bruger du en rest kogt ris, som du havde i forvejen, så spring kogefasen over og tilsæt 1 tsk. koncentreret boullion uden væde sammen med ananas og rosiner.
Kan laves til en hovedret, ved at tilsætte flere grøntsager; grofthakket spidskål og revet gulerødder, revet squash og tofu i tern - og så tilsætte det dobbelte af krydderier.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar