Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 18. juni 2011

Bær med havre, fløde og cognac

En skotsk dessert også kaldet Cranachan eller "flødeskums havregrød" :-)
6 personer
6 spsk. havregryn
3 dl. piskefløde eller sojafløde
3 spsk. akaciehonning
3 spsk. cognac eller whisky
500 g. jordbær eller hindbær
Drys; 
6 spsk. havregryn + 4 spsk. akaciehonning 

Kom havregrynene i en gryde og rist dem for svag varme i 3 – 4 minutter – lad dem køle af.
Pisk fløden til blødt skum tilsæt honning og cognac og pisk indtil det er blandet
Vend de kolde ristede havregryn  i flødeskummet
Fordel halverede jordbær og flødeskum lagvis i 6 høje glas og slut med flødeskum. Sæt glassene på køl.
Rist havregryn og honning over varmen i en gryde og hæld det på bagepapir til afkøling.
Ved servering pynt med de honningristede havregryn, et bær og evt. en stilk citronmelisse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar