En skotsk dessert også kaldet Cranachan eller "flødeskums havregrød" :-)
6 personer
3 dl. piskefløde eller sojafløde
3 spsk. akaciehonning
3 spsk. cognac eller whisky
500 g. jordbær eller hindbær
Drys;
6 spsk. havregryn + 4 spsk. akaciehonning
Kom havregrynene i en gryde og rist dem for svag varme i 3 – 4 minutter – lad dem køle af.
Pisk fløden til blødt skum tilsæt honning og cognac og pisk indtil det er blandet
Vend de kolde ristede havregryn i flødeskummet
Fordel halverede jordbær og flødeskum lagvis i 6 høje glas og slut med flødeskum. Sæt glassene på køl.
Rist havregryn og honning over varmen i en gryde og hæld det på bagepapir til afkøling.
Ved servering pynt med de honningristede havregryn, et bær og evt. en stilk citronmelisse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar