Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 18. juni 2011

Bær med havre, fløde og cognac

En skotsk dessert også kaldet Cranachan eller "flødeskums havregrød" :-)
6 personer
6 spsk. havregryn
3 dl. piskefløde eller sojafløde
3 spsk. akaciehonning
3 spsk. cognac eller whisky
500 g. jordbær eller hindbær
Drys; 
6 spsk. havregryn + 4 spsk. akaciehonning 

Kom havregrynene i en gryde og rist dem for svag varme i 3 – 4 minutter – lad dem køle af.
Pisk fløden til blødt skum tilsæt honning og cognac og pisk indtil det er blandet
Vend de kolde ristede havregryn  i flødeskummet
Fordel halverede jordbær og flødeskum lagvis i 6 høje glas og slut med flødeskum. Sæt glassene på køl.
Rist havregryn og honning over varmen i en gryde og hæld det på bagepapir til afkøling.
Ved servering pynt med de honningristede havregryn, et bær og evt. en stilk citronmelisse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar