En af mine livretter :-)
8 stk
Pandekager;
180 g kikærter udblødte eller økologiske fra dåse
2½ dl grøntsagsboullion
2 æg
1 bdt. Persille og/eller 12 brændenældetopskud
1 løg
50 g grahamsmel eller grahamsspeltmel
Salt
Lidt cayennepeber
4 tomater i smalle både
½ spidskål eller salat skåret i grove stykke
½ salatagurk i små stænger
Dressing;
2 dl creme fraiche,
salt-peber,
smag dressingen til efter egen smag :-)
Kikærterne udblødes i vand 8 – 10 timer.
Hæld vandet fra og blend kikærterne sammen med boullionen.
Den blendede masse hældes i en sigte, så væsken kommer i en skål og de blendede kikærter i en anden.
Persille, løg hakkes og tilsættes kikærterne sammen med mel og æg. Krydderier røres i. Der tilsættes så meget af væsken, så dejen stadig er tyk men lind. Dvs. ca halvdelen af væsken.
Lad dejen hvile en halv times tid eller mere.
Orden grøntsagerne og pisk dressingen sammen.
Bag 8 pandekager af dejen, som bredes ud på panden en ad gangen, og steges i lidt olie, vendes forsigtigt og steges til de er lidt gyldne.
Server pandekagerne som her med et fyld af grøntsager med dressing hældt over.
8 stk
Pandekager;
180 g kikærter udblødte eller økologiske fra dåse
2½ dl grøntsagsboullion
2 æg
1 bdt. Persille og/eller 12 brændenældetopskud
1 løg
50 g grahamsmel eller grahamsspeltmel
Salt
Lidt cayennepeber
Fyld;
2 Advokado, skrællet, skåret i grove stykker4 tomater i smalle både
½ spidskål eller salat skåret i grove stykke
½ salatagurk i små stænger
Dressing;
2 dl creme fraiche,
salt-peber,
2 spsk. ketchup eller tomatpure plus 1 tsk sukker
1 fed hvidløg - knust
1 tsk. paprika
2 dr. tabascosmag dressingen til efter egen smag :-)
Kikærterne udblødes i vand 8 – 10 timer.
Hæld vandet fra og blend kikærterne sammen med boullionen.
Den blendede masse hældes i en sigte, så væsken kommer i en skål og de blendede kikærter i en anden.
Persille, løg hakkes og tilsættes kikærterne sammen med mel og æg. Krydderier røres i. Der tilsættes så meget af væsken, så dejen stadig er tyk men lind. Dvs. ca halvdelen af væsken.
Lad dejen hvile en halv times tid eller mere.
Orden grøntsagerne og pisk dressingen sammen.
Bag 8 pandekager af dejen, som bredes ud på panden en ad gangen, og steges i lidt olie, vendes forsigtigt og steges til de er lidt gyldne.
Server pandekagerne som her med et fyld af grøntsager med dressing hældt over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar