Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 16. juni 2011

Boller med parmasan og solsikkekerner

ca. 20 stk.
100 g. smør eller plantemargarine
2 dl. mælk eller soyamælk
1 dl. vand
50 g. gær
2 tsk. oregano tørret
1 dl. revet parmasanost
1 dl. solsikkekerner
1 dl. grahamsspeltmel eller grahamsmel
1 tsk. salt
Ca. 500 g. hvedemel eller speltmel
Æg til pensling og drys med solsikkekerner

Smøret smeltes og væsken tilsættes. Hældes i dejfadet sammen med gæren. Tilsæt resten af ingredienserne – hold dog lidt af melet tilbage. 
Ælt dejen til en god bolle dej – tilsæt evt. det sidste mel og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. 
Ælt dejen og form dejen til boller, der står tæt, så det vokser lidt sammen ved hævningen. 
Lad bollerne hæve ½ time. 
Pensles med æg og drysses med solsikkekerner. 
Bages ved 200 grader i 15 – 20 minutter
Bollerne smager bedst samme dag

1 kommentar: