ca. 20 stk.
100 g. smør eller plantemargarine
2 dl. mælk eller soyamælk
1 dl. vand
50 g. gær
2 tsk. oregano tørret
1 dl. revet parmasanost
1 dl. solsikkekerner
1 dl. grahamsspeltmel eller grahamsmel
1 tsk. salt
Ca. 500 g. hvedemel eller speltmel
Æg til pensling og drys med solsikkekerner
Smøret smeltes og væsken tilsættes. Hældes i dejfadet sammen med gæren. Tilsæt resten af ingredienserne – hold dog lidt af melet tilbage.
Ælt dejen til en god bolle dej – tilsæt evt. det sidste mel og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Ælt dejen og form dejen til boller, der står tæt, så det vokser lidt sammen ved hævningen.
Lad bollerne hæve ½ time.
Pensles med æg og drysses med solsikkekerner.
Bages ved 200 grader i 15 – 20 minutter
Bollerne smager bedst samme dag
Ej, hvor lyder de lækre!! :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe