Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 10. juni 2011

Nan Brød

Det specielle ved disse brød er den gode smag og konsistens - Oplevelsen af at spise et brød, der veksler mellem at være blødt og sprødt, da det har forskellig tykkelse. 
Rigtig godt til alle sammenkogte retter
6 stk.
½ pk. gær.
2 dl. lunkent mælk eller soyamælk
1 tsk. sukker
4 spsk. yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 sammenpisket æg
2 spsk. olie
Ca. 8 dl. hvede eller speltmel
Pynt; 1 spsk sesamfrø og evt. 1 spsk. nigellafrø ristet ganske kort på tør pande.  
Nigellafrø kommer fra planten "Jomfru i det grønne" og har en lidt skarp smag

Gæren udrøres i mælken. 
Sukker røres i og dette stilles lunt i 15 minutter. 
Yoghurt, salt, sukker og olie røres i. 
En trediedel af melet kommes i og dejen røres blankt. 
Resten af melet kommes i lidt ad gangen. 
Dejen æltes så den er smidig og formes til en kugle. 
En skål opvarmes med varmt vand, tørres af og pensles med lidt rapsolie. Dejkuglen lægges i skålen og vendes nede i den. 
"Jomfru i det grønne" planter
Hæver tildækket i 2 timer. 
Dejen deles i 6 stykker. 
Dejbollerne trykkes ud, så de bliver tynde i midten og trækkes dråbeformet.
Lægges på bageplader 3 stk. på hver. 
Drys med nigella og sesamfrø, og tryk dem lidt ned i brødene, så de bliver hængene, eller pensel brødene med lidt sammenpisket æg og drys frøene på.
Bages i varm ovn 225 – 250 grader i ca. 7 minutter.
Smager bedst samme dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar