Det specielle ved disse brød er den gode smag og konsistens - Oplevelsen af at spise et brød, der veksler mellem at være blødt og sprødt, da det har forskellig tykkelse.
Rigtig godt til alle sammenkogte retter
6 stk.
2 dl. lunkent mælk eller soyamælk
1 tsk. sukker
4 spsk. yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 sammenpisket æg
2 spsk. olie
Ca. 8 dl. hvede eller speltmel
Pynt; 1 spsk sesamfrø og evt. 1 spsk. nigellafrø ristet ganske kort på tør pande.
Nigellafrø kommer fra planten "Jomfru i det grønne" og har en lidt skarp smag
Nigellafrø kommer fra planten "Jomfru i det grønne" og har en lidt skarp smag
Gæren udrøres i mælken.
Sukker røres i og dette stilles lunt i 15 minutter.
Yoghurt, salt, sukker og olie røres i.
En trediedel af melet kommes i og dejen røres blankt.
Resten af melet kommes i lidt ad gangen.
Dejen æltes så den er smidig og formes til en kugle.
En skål opvarmes med varmt vand, tørres af og pensles med lidt rapsolie. Dejkuglen lægges i skålen og vendes nede i den.
Dejen deles i 6 stykker.
Dejbollerne trykkes ud, så de bliver tynde i midten og trækkes dråbeformet.
Lægges på bageplader 3 stk. på hver.
Lægges på bageplader 3 stk. på hver.
Drys med nigella og sesamfrø, og tryk dem lidt ned i brødene, så de bliver hængene, eller pensel brødene med lidt sammenpisket æg og drys frøene på.
Bages i varm ovn 225 – 250 grader i ca. 7 minutter.
Smager bedst samme dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar