Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 11. juni 2011

Hyldeblomst pandekager med appelsin og bær

En rigtig midsommer dessert. 
En dessert pandekage der smager eventyrligt  af hyldeblomst og appelsin.   Det helt særlige ved disse pandekager er, at de kun kan laves imens hyldeblomsterne blomstrer. 
 
4 personer
2 skærme hyldeblomster - brug kun blomsterne
250 - 275 g spelt eller hvedemel
Lidt salt
2 tsk. sukker 
2 æg
3 dl. mælk eller soyamælk
2 økologiske appelsiner; heraf revet appelsinskal fra ½  appelsin
og saften fra den ene appelsin, og halverede appelsinskiver fra den anden appelsin
Smør til bagningen
Friske blåbær eller jordbær
4 skiver vanilleis eller flødeskum pisket af 2½ dl piskefløde

Mel, salt, hyldeblomster, appelsinskræl, sukker røres sammen. 
Tilsæt æg og lidt af mælken, pisk det sammen og kom resten af mælken i lidt efter lidt imens du pisker. 
Dejen har godt af at samle sig ½ times tid inden bagningen.
Bag 16 små pandekager – brug en sovseskefuld dej til hver pandekage. 
Bag dem gyldenbrune.
Anret pandekagerne på tallerkener og kom is eller flødeskum over. 
Hæld appelsinsaften udover og ”drys” med bær og appelsinskiver.
Suverænt godt :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar