En rigtig midsommer dessert.
En dessert pandekage der smager eventyrligt af hyldeblomst og appelsin. Det helt særlige ved disse pandekager er, at de kun kan laves imens hyldeblomsterne blomstrer.
4 personer
2 skærme hyldeblomster - brug kun blomsterne
250 - 275 g spelt eller hvedemel
Lidt salt
2 tsk. sukker
2 æg
3 dl. mælk eller soyamælk
2 økologiske appelsiner; heraf revet appelsinskal fra ½ appelsin
og saften fra den ene appelsin, og halverede appelsinskiver fra den anden appelsin
Smør til bagningen
Friske blåbær eller jordbær
4 skiver vanilleis eller flødeskum pisket af 2½ dl piskefløde
Mel, salt, hyldeblomster, appelsinskræl, sukker røres sammen.
Tilsæt æg og lidt af mælken, pisk det sammen og kom resten af mælken i lidt efter lidt imens du pisker.
Dejen har godt af at samle sig ½ times tid inden bagningen.
Bag 16 små pandekager – brug en sovseskefuld dej til hver pandekage.
Bag dem gyldenbrune.
Anret pandekagerne på tallerkener og kom is eller flødeskum over.
Hæld appelsinsaften udover og ”drys” med bær og appelsinskiver.
Suverænt godt :-)
En dessert pandekage der smager eventyrligt af hyldeblomst og appelsin. Det helt særlige ved disse pandekager er, at de kun kan laves imens hyldeblomsterne blomstrer.
4 personer
2 skærme hyldeblomster - brug kun blomsterne
250 - 275 g spelt eller hvedemel
Lidt salt
2 tsk. sukker
2 æg
3 dl. mælk eller soyamælk
2 økologiske appelsiner; heraf revet appelsinskal fra ½ appelsin
og saften fra den ene appelsin, og halverede appelsinskiver fra den anden appelsin
Smør til bagningen
Friske blåbær eller jordbær
4 skiver vanilleis eller flødeskum pisket af 2½ dl piskefløde
Mel, salt, hyldeblomster, appelsinskræl, sukker røres sammen.
Tilsæt æg og lidt af mælken, pisk det sammen og kom resten af mælken i lidt efter lidt imens du pisker.
Dejen har godt af at samle sig ½ times tid inden bagningen.
Bag 16 små pandekager – brug en sovseskefuld dej til hver pandekage.
Bag dem gyldenbrune.
Anret pandekagerne på tallerkener og kom is eller flødeskum over.
Hæld appelsinsaften udover og ”drys” med bær og appelsinskiver.
Suverænt godt :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar