Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 6. juni 2011

Chapati pandebrød

Her er nogle brød der smager godt til det meste og som laves på en pande - så de er også gode, når du er et sted, hvor du ikke har en ovn f.eks at lave over bål. Super til alle retter hvor der er noget væde ved, som brødet kan dyppes i.
Ca. 15 stk.
4 -5 dl. hvede eller speltmel
½ tsk. salt
2 spsk. rapsolie
Ca. 1½ dl. vand

En stak chapati brød
Melet blandes med salt. 
Olien dryppes i og dejen røres til en grynet konsistens. 
Vandet hældes ved lidt ad gangen. Æltes til en god dej. 
Hæver under fugtigt viskestykke i 1½ time. 
Dejen æltes igennem og deles i 15 portioner som trilles til kugler. 
Rulles ud på melet bord med en kagerulle, der også er drysset med mel. 
Bages på tør pande i 1 – 2 minutter på hver side.
 
Variation ved bålet ; Smør brødet med lidt smør og drys med kanel og sukker. Rul brødet sammen og spis det som en bål ”kanelsnegel” til kaffen.

Brødene smager bedst, samme dag de er lavet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar