En dejlig sommerret! Brug de nye friske grøntsager, når du kan få fat i dem og brug de grøntsager til retten som det er sæson for. Du kan også bruge små majroer eller små rødbeder, fennikel, radiser eller sommer hvidkål i retten.
ca. 5 dl. grøntsagsboullion
saft fra en citron
ca. 250 g. tofu
1 tsk. tørrede koriander eller en spsk. frisk hakket
½ kg. nye kartofler skåret i halve på langs
200 g. gulerødder – skåret i aflange stykker eller et bundt nye gulerødder halverede
1 bundt forårsløg, hakket
evt. 8 brændenældetopskud hakket
evt. 8 brændenældetopskud hakket
1 bundt grønne asparges eller ½ bundt asparges og ½ spidskål grofthakket
1 spsk. maizenamel
2½ dl. fløde eller soyafløde
200 g. ærter
Salt – peber
1 bundt dild- hakket
1 bundt persille – hakket
Hak tofuen i tern og kom dem i en skål.
Hæld citronsaften over og drys med peber. Lad det stå og trække.
Kom kartoflerne i boullionen med koriander og kog dem i 10 minutter.
Jævn sausen med maizena rørt ud i lidt vand.
Tilsæt fløde, brændenælde, asparges skåret i mindre stykker (og hvor endestykket er knækket af og kasseret), og tofu og evt. spidskål. Kog 3 – 4 minutter.
Tilsæt ærter, salt, peber. Kog det op og tilsæt persille og dild.
Smag retten til.
Server med grovboller, brød, chapati pandebrød eller tarteletter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar