Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 9. juni 2011

Sommerfrikassé med Tofu

En dejlig sommerret! Brug de nye friske grøntsager, når du kan få fat i dem og brug de grøntsager til retten som det er sæson for. Du kan også bruge små majroer eller små rødbeder, fennikel, radiser eller sommer hvidkål i retten.
4 personer
ca. 5 dl. grøntsagsboullion
saft fra en citron
ca. 250 g. tofu
1 tsk. tørrede koriander eller en spsk. frisk hakket
½ kg. nye kartofler skåret i halve på langs
200 g. gulerødder – skåret i aflange stykker eller et bundt nye gulerødder halverede
1 bundt forårsløg, hakket
evt. 8 brændenældetopskud hakket
1 bundt grønne asparges eller    ½ bundt asparges og  ½ spidskål grofthakket
1 spsk. maizenamel
2½ dl. fløde eller soyafløde
200 g. ærter
Salt – peber
1 bundt dild- hakket
1 bundt persille – hakket

Hak tofuen i tern og kom dem i en skål. 
Hæld citronsaften over og drys med peber. Lad det stå og trække.
Kom kartoflerne i boullionen med koriander og kog dem i 10 minutter. 
Tilsæt gulerødder og forårsløg og lad det småkoge videre i 5 minutter. 
Jævn sausen med maizena rørt ud i lidt vand. 
Tilsæt fløde, brændenælde, asparges skåret i mindre stykker (og hvor endestykket er knækket af og kasseret),  og tofu og evt. spidskål. Kog 3 – 4 minutter. 
Tilsæt ærter, salt, peber. Kog det op og tilsæt persille og dild. 
Smag retten til.
Server med grovboller, brød, chapati pandebrød eller tarteletter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar