- kan alle lide :-D
4 pers. 2 gulerødder rives groft eller i tern
2 sød kartoffel, persillerod eller anden rodfrugt - som rives groft eller skæres i mindre firkanter
2 sød kartoffel, persillerod eller anden rodfrugt - som rives groft eller skæres i mindre firkanter
evt. 1 aubergine i tern
1 stort løg hakket
1 - 2 fed hvidløg knust
250 g champignon
1 peberfrugt i tern
1 spsk. oregano
peber – salt
2 tsk Herbamare grøntsagsboullion
olivenolie
1 ds. flåede tomater.
100 g revet ost
100 g revet ost
til sovsen;
25 g smør
½ liter mælk
½ tsk muskat
2 spsk mel
100 g revet ost
1 tsk salt
25 g smør
½ liter mælk
½ tsk muskat
2 spsk mel
100 g revet ost
1 tsk salt
evt. lidt rasp
250 g fuldkorns pastaplader eller friske pastaplader
250 g fuldkorns pastaplader eller friske pastaplader
Steg løget i olien og tilsæt krydderier, grøntsager og tomater. Evt. mere vand tilsættes så det dækker. Småkog sovsen i 20 minutter.
Sovsen; Smelt smørret og tilsæt melet. Hæld mælk i lidt efter lidt og tilsæt muskat og salt når sovsen har den rette konsistens. Tilsæt ost og lad det hele koge sammen.
Sovsen; Smelt smørret og tilsæt melet. Hæld mælk i lidt efter lidt og tilsæt muskat og salt når sovsen har den rette konsistens. Tilsæt ost og lad det hele koge sammen.
Smør en lille bradepande og fordel rasp på siderne. Fordel først lidt ostesovs,
dernæst pasta plader, dernæst grøntsagssovs, hvid sovs, plader, grøntsovs osv., til alt er fordelt i lag.
Afslut med hvid sovs og drys med revet ost og evt. rasp hvis du vil have at overfladen bliver knasende.
Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 25 min.
Server med en stor skål grøn salat.
Du kan også spare på sovsen ved at drysse med lidt ost i stedet imellem lagene og så kun have sovs øverst og nederst i lasagnen, det gør jeg, Her bruger jeg nogen gange gorgonzola ost skåret i smulder.
- Bruger du revet eller smuldret ost imellem lagene, så skal du kun lave halv portion sovs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar