Det kalder jeg denne kage, fordi den smager af sommer, af det saft der kommes i. Her har jeg brugt hyldeblomstsaft men det smager også godt med koncentreret æblesaft i. Og så kan den jo pyntes alt efter lyst og eller fantasi, feks. hyldeblomster på eller hyldeblomstsaft i glasur – bare pynten ikke tager opmærksomheden for saftsmagen som er hittet i denne kage.
1 dl. Vand
1 dl.fløde eller soyamælk
50 g smør
1 æg
½ pk gær
1 tsk kardemomme
1 dl rørsukker
Ca. 1liter spelt eller hvedemel
Smelt smørret og bland med resten af væskerne. Opløs gæren i væsken og rør kardemomme og halvdelen af melet i. Tilsæt ægget. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt til dejen slipper skål.
Lad dejen hæve ½ time
Lad dejen hæve ½ time
Ingen kommentarer:
Send en kommentar