I dag, lavede jeg dejen og satte den til hævning, inden vi gik ud i haven i det dejlige forårsvejr. Så til frokost fik vi stykker af denne krans med lidt smør til en rest blomkålssuppe – mums
225g rugmel
1 pk gær
5 spsk krydderurter gerne blandede – hakkede
2 tsk havsalt
3 fed hvidløg
1 tsk. honning eller rørsukker
1½dl lunkent vand
Ælt dejen igennem og form den til en krans og sæt på bageplade. Lad kransen hæve ½ time.
Drys resten af salt og hvidløg over.
Bag kransen ved 180 grader varmluft i 25 – 30 minutter.
Jeg har her i begyndelsen af april, som krydderurter og drys brugt hakket brændnældeskud og purløg som jeg kunne finde i min have.
Brug krydderurter og hvidløg alt efter hvad kransen skal serveres til.
Der kan isteden for urter, hvidløg og salt, tilsættes en enkelt tsk. salt til dejen og derudover hakkede abrikoser, det smager godt til ost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar