En opskrift jeg har brugt i 30 år og jeg bliver ikke træt af den - den er oprindelig fra et medlemsblad fra miljøgruppen NOAH :-)
3 kopper fint eller groft speltmel eller grahamsmel
1 kop havregryn
½ kop sesamfrø
½ kop øko rosiner eller anden tørret frugt
25 g. gær
2 tsk. salt
2 kopper vand
2 tsk. olie, jeg bruger øko rapsolie
og gerne 1 tsk. tørret brændnælde - giver ekstra mineraler
Gæren opløses i det lunkne vand, olie tilsættes. Derefter tilsættes de tørrede ting og der æltes godt. Form bollerne og lad dem hæve i 30 min. Sæt på plade og gerne hæve igen i 20 minutter. Bages ved 200 grader/ 175 i varmluft i ca. 20 min.
3 kopper fint eller groft speltmel eller grahamsmel
1 kop havregryn
½ kop sesamfrø
½ kop øko rosiner eller anden tørret frugt
25 g. gær
2 tsk. salt
2 kopper vand
2 tsk. olie, jeg bruger øko rapsolie
og gerne 1 tsk. tørret brændnælde - giver ekstra mineraler
Gæren opløses i det lunkne vand, olie tilsættes. Derefter tilsættes de tørrede ting og der æltes godt. Form bollerne og lad dem hæve i 30 min. Sæt på plade og gerne hæve igen i 20 minutter. Bages ved 200 grader/ 175 i varmluft i ca. 20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar