Koldskål:
1 l. øko ymer
1 l. øko kærnemælk
¼ l piskefløde
Vanille - her bruger jeg sukker fra glas med vanillestænger i, hvor jeg har taget kornene fra
Sukker
Ymer og kærnemælk piskes sammen med vanille og sukker. Smag til. Pisk fløden til skum og vend flødeskummet i ymer-kærnemælken. Server kold.
Når det bliver jordbær sæson, kom skivede jordbær i koldskålen.
Kammerjunkere;
275 g spelt eller hvedemel
1 tsk bagepulver
125 g plantemargarine
50 g. Rørsukker
Revet skal af en halv øko citron
½ æg
1 dl. mælk eller soyamælk
Bland mel og bagepulver og smulder fedstoffet i. Tilsæt sukker, citron og æg. Kom mælken i og ælt dejen sammen. Tril dejen til mindre kugler og sæt dem på bageplade.
Bag dem ved 180 grader varmluft i 10 minutter. Tag pladen ud af ovnen og med en skarp kniv halver alle kuglerne, imens de er lune. Bag dem igen ved 150 grader i ca. 20 minutter.
Smager også godt med kardemomme i dejen. Bager du dobbelt portion er der også til kagedåsen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar