16 stk.
½ pk. gær
2½dl. lunken mælk eller soyamælk
1 spsk. smør
½ dl. solsikkekerner
100 g. revet ost
½ tsk. salt
½ tsk. paprika
100g. grahamsspeltmel eller grahamsmel
ca. 300g speltmel eller hvedemel
Rør gær ud i den lune mælk og tilsæt salt, smør, solsikkekerner, ost, paprika og grahamsmel- rør det sammen og tilsæt næsten resten af melet. Lad dejen hæve ½ time.
Ælt dejen igennem og tilsæt evt. mere mel, så den er til at rulle ud. Rul ud i 2 cirkler og del hver cirkel i 8 trekanter, som rulles sammen som gifler med den brede ende mod spidsen.
Lad giflerne efterhæve ½ time.
Pensl evt. med vand eller fløde og bag dem ved 200 grader i 12 – 15 minutter.
Smager så godt til supper, varme grønne retter eller en god kop te.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar