Nødder i brød - smager dejligt!
ca. 20 stk.
50 g. gær
½ l. vand
2 spsk. olie
2 tsk. salt
100 g nøddekerner hakkede gerne fint
200 g grahamsmel eller groft speltmel eller havregryn
ca. 500 g. Speltmel eller hvedemel
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt olie, salt, hakkede nøddekerner, det grove mel og til sidste så meget spelt eller hvedemel at dejen kan æltes. Kom melet i lidt efter lidt under omrøring, måske skal der bruges mindre end de 500 g. Dejen skal ikke være "tør".
Lad dejen hæve et lunt sted under viskestykke til dobbelt størrelse – ca. ½ time. Form til boller og lad dem hæve ca. 20 min. pensl dem evt. med kaffe, vand, mælk eller æggehvide og drys med lidt hakkede nødder . Bag dem i 15 - 20 min. ved 180 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar