Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 31. december 2011

Kransekage.

Godt Nytår... :-D
Jeg bager altid min egen kransekage - det er super nemt - det smager bedre og det er meget billigere :-)
ca. 6 personer
500 g. ren rå marcipan
1 æggehvide
florsukker ca. 200- 250 g.
lidt hvedemel ca. 2 – 3 spsk.
Pynt:
lidt citronsaft
florsukker ca. 100 g.

Bland marcipanmassen godt med æggehvide og florsukker, gerne i rørmaskine eller blender. Kan også sagtens gøres med hånden. 
Kom eventuelt en spsk. mel i massen hvis den er for klæberig. 
Tril tommelfinger tykke stænger af marcipanmassen, hvor de er drysset med lidt hvedemel, så marcipanmassen ikke klæber til bordet.   
Skær stængerne ud . 
Vil du lave en kransekage så start med at den mindste stang er 8 cm lang og de følgende stænger skal være 2 cm længere end den forrige stang indtil der ikke er mere marcipanmasse. 
Lav en topdut af det sidste marcipanmasse og evt nogle små stykker kransekage.
Form stængerne til ringe der trykkes lidt spidse med fingrene i toppen af de enkelte kranse. 
Sæt kransene på bagepapir på bageplade og bag dem ved 180  grader i ca. 8 minutter. 
Bliv ved ovnen. Kagerne skal kun være svagt lysebrune.
Tag kagerne ud og lad dem køle af. 
Rør florsukker og lidt citronsaft eller vand sammen. Husk hellere for lidt væske til start og så et par dråber mere af gangen ned i florsukkeret, så det bliver en ret stiv glasur . 
Glasuren kan du komme i en lille frysepose eller madpapirskræmmerhus som du klipper et lille hul i bunden af, så du kan sprøjte glasuren på kransekageringene.
Pynt evt. med serpentiner og stjernekastere
Godt Nytår ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar