Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 22. december 2011

Boller med kanel, æbler, kerner, mandler og lidt rugmel

Dejlige boller med en masse godt fyld og en fin krydret smag.
Ca. 16 – 17 stk.
1/4 liter juice eller kærnemælk
1 æg
2 spsk. neutral olie eller smør
50 g. gær
400 g. spelt eller hvedemel
100 g. rugmel
1 spsk. rørsukker
2 spsk kanel
½ spsk. kardemomme
1 tsk. vanille
½ tsk. salt
50 g. mandler fint hakkede
50 g. solsikkekerne hakkede
Eventuelt 50 gram rosiner
2 æbler fintrevet med skræl uden stilk og kærnehus

Bland den eventuelt lune væsken med gæren. 
Pisk æg og olie i væsken. 
Bland melet i en anden skål med sukker, kanel, kardemomme, vanille og salt.
Tilsæt mandler, solsikkekerner og rosiner til melet og rør godt rundt. 
Kom væsken op i melet sammen med de revne æbler og ælt dejen godt sammen. 
Tilsæt eventuel mere mel, så dejen slipper og er blank og smidig. 
Lad dejen hæven 1 time. 
Ælt dejen sammen og form 16 -18 boller som sættes på en bageplade med bagepapir. 
Lad bollerne hæve i 20 minutter. 
Bag bollerne ved 180  - 200 grader i 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar