Dejlige boller med en masse godt fyld og en fin krydret smag.
Ca. 16 – 17 stk.
1 æg
2 spsk. neutral olie eller smør
50 g. gær
400 g. spelt eller hvedemel
100 g. rugmel
1 spsk. rørsukker
2 spsk kanel
½ spsk. kardemomme
1 tsk. vanille
½ tsk. salt
50 g. mandler fint hakkede
50 g. solsikkekerne hakkede
Eventuelt 50 gram rosiner
2 æbler fintrevet med skræl uden stilk og kærnehus
Bland den eventuelt lune væsken med gæren.
Pisk æg og olie i væsken.
Bland melet i en anden skål med sukker, kanel, kardemomme, vanille og salt.
Tilsæt mandler, solsikkekerner og rosiner til melet og rør godt rundt.
Kom væsken op i melet sammen med de revne æbler og ælt dejen godt sammen.
Tilsæt eventuel mere mel, så dejen slipper og er blank og smidig.
Lad dejen hæven 1 time.
Ælt dejen sammen og form 16 -18 boller som sættes på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve i 20 minutter.
Bag bollerne ved 180 - 200 grader i 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar