Karrysovs
2 spsk. karry
2 løg finthakket
1 æble skrællet og revet
3 spsk. hvedemel/ speltmel
4 dl. vand
4 dl. mælk/ sojamælk eller 2 dl. mælk og 2 dl. kokosmælk
salt - peber
Smelt smørret i en gryde.
Drys karry i.
Svits løg og æbler og drys melet over.
Tilsæt vand og mælk lidt ad gangen, mens du rører.
Lad sovsen simre i 10 minutter og smag til med salt, peber og eventuelt mere karry.
Karrysovs med grøntsager
1 løg hakket fint
1 æble uden skræl revet
50 - 100 g. selleri eller gulerod eller persillerod revet
1 spsk. karry
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hvedemel/speltmel
1 dl. creme fraiche eller 1 dl. sojamælk og 1 tsk.vineddike
5 dl. vand
1 tsk. grøntsagsboullion
2 spsk. citronsaft
Svits karry, løg, æble og selleri i 2 – 3 minutter i olien.
Drys mel ud over og rør det sammen.
Tilsæt creme fraiche og vand som røres i sammen med boullion.
Lad sovsen simre i 10 – 15 minutter.
Smag sovsen til med peber, salt, citron og eventuelt mere karry.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar