Selleri bagt i ovnen smager virkeligt godt.
Selleristavene kan også bare bages med lidt olie og salt ligesom kartoffel pommefrittes :-)
1 knold selleri,
4 tsk. olivenolie,
120 g tørrede dadler,
3 spsk. citronsaft,
2 håndfulde frisk hakket mynte eller persille,
salt og peber
Pynt: 50 g. valnødder
Skræl sellerien og skær den i stave i størrelsen af store pommes frites.
Bland selleristavene med olie, salt og peber og bag dem ved 175 grader ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.
Vend rundt i dem en –to gange undervejs.
Tag stenene ud af dadlerne og skær dem i tynde strimler på langs.
Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne, og bræk dem i mindre stykker.
Vend det hele sammen, undtagen valnødderne og smag salaten til.
Pynt med valnødderne.
God som tilbehør og til al julemaden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar