En dejlig cremet suppe med en fantastisk god smag, når den har fået lov til at stå og simre .
2 Løg grofthakkede
2 hvidløgsfed hakket
2 spsk. olivenolie
2 ds. tomater eller 8 friske grofthakkede tomater
½ liter grøntsagsboullion
1 spsk. oregano
2 laurbærblad
2 røde peberfrugter grofthakket
8 gulerødder grofthakket
1 stor porre eller 4 forårsløg
citonsaft
salt - peber
Hak løg og hvidløg og svits det i olien i et par minutter.
Tilsæt de hakkede tomater, peberfrugter, oregano og lauerbærblad og lad suppen lige koge op.
Hæld boullionen ved.
Lad suppen simre i 20 minutter.
Tilsæt de hakkede gulerødder og evt. mere vand.
Lad suppen simre videre i 15 -20 minutter.
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden.
Kom de fintsnittede porre eller forårsløg i suppen og evt. lidt mere vand. Suppen skal være cremet.
Lad suppen simre i 5 minutter, der skal stadig være lidt bid i porrestykkerne.
Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
Server godt brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar