Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

lørdag den 31. december 2011

Chokolade – Kirsebær Trifli.

Trifli er kage, creme og bær lagt sammen.
Min nytårsdessert i år 2011 er denne dejlige dessert fyldt med syltede Kirsebær, kirsebærsaft med Kirsebærvin i, Vanille creme og Chokoladekage ;-)
6 personer

Chokoladekage - som er den opskrift, der hedder Kia`s Chokoladekage her på Bloggen:
200 g. plantemargarine eller smør
200 g. rørsukker
2 tsk. vanille
3 æg
6 spsk. kakao
50 g. mørk chokolade hakket
1 spsk.instantkaffe eller  2 spsk. færdiglavet meget stærk kaffe
200 g. hvedemel eller speltmel eller rismel
1½ tsk. bagepulver
1 dl. mælk eller soyamælk
1 dl. kogende vand.

Rør pisk eller blend det hele sammen. 
Kom dejen i et ovnfast fad eller form. Portionen fylder en halv bradepande.
Bag kagen ca. 40 minutter ved 180 grader. 
Afkøl kagen og
Du skal bruge ca. halvdelen af kagen som du skærer ud i tynde skiver til denne dessert til 6 personer. Resten af chokoladekagen kan du spise dagen efter eller fryse ned.

Bær:
2 glas syltede kirsebær ca. 450 – 500 gram. 
2 dl. af saften fra de syltede kirsebær
1 dl. kirsebærvin

Kom kirsebærrene i en sigte og tag 2 dl. af saften fra og bland denne saft med kirsebærvinen.

Creme:
1 æg
2 spsk rørsukker
1 spsk. maizenamel
2½ dl. mælk
1 tsk vanillie
2½ dl. piskefløde pisket til flødeskum

Kom æg, sukker, i en gryde og pisk det lige sammen. 
Rør maizenamelen ud i mælken og hæld det i gryden. 
Pisk og tænd for varmen under gryden. 
Pisk hele tiden indtil cremen lige er nået kogepunktet ved at det bobler og tag gryden fra varmen med det samme. 
Pisk vanille i cremen. 
Kom cremen op i en skål og sæt cremen på køl. 
Når cremen er kold blandes den med flødeskummet.

Pynt: 
tag kirsebær fra til pynt
2 dl. piskefløde pisket til flødeskum
12 mandler skåret i flager eller hakket

Desserten:
Kom1/3 del af kageskiverne i høje glas eller i en 2 liters glas skål.
Dryp rigeligt med kirsebær-vin saften over og kom 1/3 bær ovenpå.
Kom derefter 1/3 af cremen over kirsebærrene og igen et lag kage der dryppes med kirsebær-vin saft og kirsebær ovenpå. 
Tilsidst et lag kageskiver mere og der dryppes med kirsebær – vin saft og kommes kirsebær på, undtaget dem der skal bruges som pynt. 
Slut med resten af cremen. 
Kom desserten på køl dækket med film. 
Meget gerne 3 – 4 timer.
Pynt med flødeskum, kirsebær og hakkede mandler og server  ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar