50 g. hasselnødder hakkede
50 g. mørk chokolade hakket
200 g. smør
200 g. rørsukker
3 æg
6 spsk. Rom
1 dl. hindbærmarmelade eller anden marmelade
200 g. hvedemel eller speltmel
1 tsk. bagepulver
Topping: florsukker rørt til glasur med rom
Rør smørret med sukkeret til det er let og ensartet.
Tilsæt æggene en af gangen og rør godt ind imellem.
Rør rom og marmelade sammen.
Tilsæt nødder og chokolade til marmeladen og rør det sammen.
Rør nøddemarmeladen i sukkersmørret.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Hæld dejen i en smurt eller bagepapirbeklædt form og bag kagen ved 170 grader i ca. 35 - 40 minutter hvis du bruger en flad form og 50 minutter til en rugbrødsform: Det handler om hvor høj kagen er, hvor hurtigt den bliver bagt.
Stik en strikkepind eller lignede i kagen og se om der hænger dej ved, gør der ikke, er kagen bagt.
Lad kagen afkøle.
Pynt kagen med florsukker rørt op med rom og server.
Det kage du vil fryse ned, skal ikke pyntes, før end du tager det op fra fryseren igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar