God paté også til al julemaden og til julefrokosten :-)
4 – 5 personer
2 løg finthakket
2 store fed hvidløg finthakket
2 spsk.olivenolie
1 kg. champignon rensede og hakkede
1 tsk. timian
50 g. hasselnødder hakkede
2 tykke skiver brød eller 2 boller
2 æg
2 dl. piskefløde
Salt – peber
Svits løg og hvidløg i en stor gryde i olien.
Kom de hakkede champignon i gryden og svits i 4 – 5 minutter.
Hak brødet sammen med nødderne.
Tag gryden fra varmen og bland nødder og brød i.
Æg og fløde tilsættes sammen med salt, peber og timian.
Kom champignon massen i en ildfast form eller et fad.
Bag patén ved 180 grader i 40 – 50 minutter, alt efter hvor dyb formen er, som den bages i.
Her er patén serveret med krydret rødkål og sammen med kartoffelbåde der er vendt i timian, salt, peber og en spsk. olie og bagt i ovnen i ca. 45 minutter.
Her er patén serveret med krydret rødkål og sammen med kartoffelbåde der er vendt i timian, salt, peber og en spsk. olie og bagt i ovnen i ca. 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar